La Liga en Bundesliga starten weer op

Sport | Dit weekend wordt de aftrap gegeven voor de grote Europese landskampioenschappen, met in de eerste plaats La Liga en de Bundesliga. De competities zijn live te volgen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético verdedigt de titel tegen Barcelona en het Real van Hazard en Courtois

Het voorbije seizoen in La Liga eindigde op een historische manier. Atlético kroonde zich tot kampioen van Spanje, waardoor er voor het eerst in zeven jaar een andere naam dan Real Madrid of FC Barcelona op het hoogste schavotje stond. Voor Los Colchonero’s werd het de elfde landstitel in hun bestaan. Atlético strafte de ups en downs van stadsrivaal Real en Barcelona af op het einde van de rit. Toch duurde het best nog lang vooraleer Atleti zich tot primus van de Spaanse klas mocht noemen. En alles wijst erop dat we opnieuw een spannend seizoen tegemoet gaan.

Er wordt opnieuw een felle strijd verwacht tussen de grote drie. Kampioen Atlético zal dat doen met een vrijwel ongewijzigde selectie. Enkel de situatie rond Saul Niguez is momenteel nog onduidelijk, die zou flirten met enkele clubs uit de Premier League. Indien de Spanjaard zou verkassen, wist de clubleiding al een vervanger aan te trekken. De Argentijn Rodrigo De Paul komt de Madrileense gelederen versterken, die recent nog op de Copa America mooie dingen liet zien. Voor de middenvelder is het op zijn 27ste een heuse toptransfer, vermits hij van het bescheiden Udinese uit Italië komt.

Real en Barça onder constructie

En wat met die twee andere Spaanse reuzen? Real Madrid is in volle heropbouw na het trofeeloze seizoen. Good old Carlo Ancelotti moet het Zidane-tijdperk doen vergeten en kan hierbij nog steeds rekenen op kleppers als Luka Modric, Toni Kroos en Karim Benzema. Maar aan de verdediging zal er nog gesleuteld moeten worden door de Italiaanse keusheer. Zowel de Fransman Raphaël Varane, als oudgediende Sergio Ramos verlieten het witte huis. En wat met Eden Hazard? Vindt de Rode Duivel onder Ancelotti eindelijk zijn goede vorm terug?

Bij Barcelona blijft met Ronald Koeman dezelfde kapitein aan het roer van het Catalaanse schip staan. Sinds vorig seizoen probeert de Nederlander grote kuis te houden bij de Blaugrana en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vooral consistentie in de resultaten brengen, moet de topprioriteit van Koeman worden. Zal dat met of zonder sterspeler Lionel Messi zijn? Zijn monstercontract liep af, maar de Argentijn zou alsnog een nieuwe verbintenis durven tekenen in Barcelona.

Achter Atlético, Real en Barça zullen ploegen als SevillaReal SociedadBetis en Europa League-winnaar Villarreal proberen om the best of the rest te zijn. Met MallorcaRayo Vallecano en Espanyol verwelkomt La Liga drie promovendi.

Nieuwe sterren

Verloor La Liga enkele grote namen, dan zullen er nieuwe bekende koppen opduiken om het Spaanse kampioenschap weer wat glans te bezorgen. Zo is er de terugkeer van Sergio Aguëro, die de aanvalslinie van Barcelona komt versterken. Daarnaast zal ook Memphis Depay het mooie weer proberen maken in Catalonië. Real van zijn kant trok David Alaba aan om Sergio Ramos te vervangen. Sevilla wist Erik Lamela transfervrij binnen te halen.

Daarnaast wordt het uitkijken naar enkele jonge sensaties die misschien dit seizoen dat extra stapje hogerop kunnen maken. Denken we maar aan Pedri van Barcelona, die recent nog floreerde op het EK voor Spanje. Ploegmaat Ansu Fati is dan weer helemaal hersteld van zijn blessure, klaar om hoge ogen te gooien. Wie ook zijn potentieel wil bevestigen, is Martin Odegaard. De Noor werd vroeger dan verwacht teruggehaald naar Real, maar kon zich vorig seizoen niet in de kijker spelen. Hou ook zeker de prestaties van Alexander Isak (Sociedad) en Boulaye Dia (Villarreal) in de gaten.

Je merkt het, alle ingrediënten zijn aanwezig om er opnieuw een prachtig seizoen van te maken in La Liga. Real Madrid begint zaterdag aan ‘Operatie Heropbouw’ tegen Deportivo Alaves, Atlético en Barcelona starten een dag later aan hun nieuw seizoen. Atlético wacht een trip naar Celta, terwijl Barcelona meteen stevig mag openen tegen Sociedad.

Mis niks van La Liga via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Het uitzendschema bij Eleven Sports voor speeldag 1 van La Liga

Vrijdag 13 augustus
  • Valencia - Getafe , vanaf 21u op Eleven Sports 2
Zaterdag 14 augustus
  • Mallorca - Real Betis, vanaf 19u op Eleven Sports 3
  • Deportivo Alaves - Real Madrid vanaf 22u op Eleven Sports 1
Zondag 15 augustus
Maandag 16 augustus 
  • Villarreal - Granada, vanaf 20u op Eleven Sports 1

Haaland en de Belgen van Dortmund azen op de troon van Bayern

De Duitse stadions zullen vanaf 13 augustus weer volop gonzen. De toeschouwers zullen er weer bij zijn, want in de tribunes zijn tot 25.000 supporters welkom (ofwel 50 procent van hun capaciteit).
 
Het publiek zal hun favorieten dus weer volop kunnen aanmoedigen dit seizoen en het belooft er eentje te worden voor de geschiedenisboeken. Titelverdediger Bayern München heeft de kans om voor het tiende jaar op rij het kampioenschap te winnen. De Beierse ploeg was vorig jaar nog onhoudbaar en dit seizoen zullen ze vast niet op hun lauweren rusten. Ze zwaaiden net Hansi Flick uit. De bijzonder succesvolle trainer zal aan het hoofd van de nationale ploeg gaan staan. Julian Nagelsmann, de voormalige T1 van Leipzig, krijgt de opdracht om de Rekordmeister aan de top te houden. Om maar te zeggen dat er wat druk op zijn schouders ligt.
 
Leipzig hoopt dan weer om de prestatie van vorig jaar te bevestigen (de ploeg werd tweede). De ploeg van Red Bull wil zich stevig neerplanten in de top 3 en het grote Bayern zelfs wat laten zweten. Daarbij mogen we ook Dortmund niet vergeten. Borussia had dit jaar even de handen in het haar, maar maakte nog een mooie comeback in 2021 om uiteindelijk op de derde podiumplaats te eindigen. Daar zal de ploeg vermoedelijk geen genoegen mee nemen, dus Dortmund zal er komend jaar alles aan doen om te tonen wat ze in hun mars hebben. Ze rekenen daarvoor ook op drie Belgen: Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier.
 
Talent te koop
 
De clash tussen de top drie zal in elk geval op het scherpst van de snee gestreden worden. Maar ook voor outsiders Wolfsburg, Frankfurt en Leverkusen, die vorig jaar ook hun tanden lieten zien, wordt het opletten geblazen. Verder is het uitkijken naar de prestaties van de promovendi Bochum en Greuther Fürth.
 
De transferperiode is nog niet helemaal afgerond, maar het was er nu al eentje met heel wat wendingen. Enkele grote namen pakten hun koffers, zoals David Alba (vertrokken naar Real Madrid) en Jadon Sancho (naar Manchester United). Tegelijk zijn een resem interessante spelers naar Duitsland gekomen. Donyell Malen, de aanvaller van PSV Eindhoven, is aangekomen in Dortmund. De gewezen Brugge-speler Odilon Kossounou verkast naar Leverkusen voor een recordbedrag van 30 miljoen euro. En dan is er nog Lukas Nmecha, de gewezen aanvaller bij Anderlecht, die bij Wolfsburg het mooie weer zal maken komend seizoen.
 
Erling Haaland blijft tot nu toe bij Borussia. Het Noorse toptalent lijkt zich dit jaar dus op te maken om weer de Duitse netten te laten trillen. Zijn rivaliteit met Bayern-spits Robert Lewandowski wordt zeker een van de spektakelpunten van het seizoen.
 
Belgen op de radar
 
Behalve het Belgische trio bij Borussia zijn er nog landgenoten die in de Bundesliga hun boterham verdienen. Bij Wolfsburg vinden we de grootste Belgische delegatie. Tussen de palen staat Koen Casteels, die na een kuitbeenoperatie weer aan het trainen is geslagen. Hij zou ook dit jaar zijn doel enkele keren schoon moeten kunnen houden. Een rijtje verder vinden we misschien Sebastiaan Bornauw terug. De verdediger vertrok bij Keulen om bij groen-wit te gaan spelen, maar er zijn kapers op de kust voor zijn positie.
 
Ook Aster Vranckx staat op de radar. De 18-jarige middenvelder is deze zomer aangekomen in Duitsland. Wolfsburg telde 8 miljoen euro neer om de speler uit KV Mechelen weg te halen, de ploeg waar hij in 2019 zijn profdebuut maakte. Dat wijst op het enorme potentieel van de Duivelse belofte. We verwachten dat hij in zijn nieuwe kleuren indruk kan maken op het internationale toneel.
 
Het seizoen 2021-2022 begint met een aantrekkelijk duel tussen Borussia Mönchengladbach en Bayern München op vrijdag 13 augustus. Voor Dortmund start het seizoen een dag later tegen Frankfurt, Leipzig neemt het dan op tegen Mainz. De Belgen van Wolfsburg nemen het op tegen promovendus Bochum. Het Hertha Berlin van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio staat dan weer tegenover Keulen.
 
Volg de Bundesliga het hele seizoen land op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.
 
De kalender voor de eerste speeldag van de Bundesliga:
 
Vrijdag 13 augustus:Zaterdag 14 augustus:
  • Wolfsburg – Bochum: om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Dortmund – Frankfurt: om 18u30 op Eleven Sports 1
Zondag 15 augustus:De topaffiches van het eerste deel van het seizoen:
  • Bayern München – Leipzig op 11 september
  • Dortmund – Bayern München op 4 december
  • Leipzig – Dortmund op 6 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top