29/07 : D-day voor Brys-Van Zandweghe en Nikiforov, Derwael en Lecluyse komen ook in actie

Sport |
Op dag zeven van de Olympische Spelen in Tokio heeft Team Belgium drie kansen om een derde medaille binnen te halen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe werken de finale van de lichte dubbeltwee af omstreeks 2u50. Het duo haalde al podiumplaatsen op WK en EK en wil in Tokio met een hoogtepunt afscheid nemen van hun klasse. Na de Spelen gaan ze elk hun eigen weg.
   
Toma Nikiforov komt als vierde en laatste Belgische judoka in actie omstreeks 4 uur in de Nippon Budokan. De regerende Europese kampioen in de klasse tot 100 kg heeft na de teleurstelling van Rio nog een rekening openstaan. De loting was hem wel niet gunstig gezind met mogelijk een tweede ronde tegen wereldkampioen Jorge Fonseca.
   
Derwael mag erin geloven

In het turnen staat de allroundfinale om 12u50 op het programma met Nina Derwael en Jutta Verkest. Derwael haalde op het WK al een vierde en vijfde plaats allround en eindigde in de kwalificaties als zevende. Haar belangrijkste afspraak volgt evenwel zondag met de finale aan de brug.  De Amerikaanse superster Simone Biles hoeft ze in de allroundfinale alvast niet te vrezen. Biles gaf om mentale redenen forfait nadat ze zich tijdens de teamfinale ook al plots had teruggetrokken.

In het Aquatics Centre doet Fanny Lecluyse een gooi naar de finale van de 200 meter schoolslag omstreeks 4u54. In de kwalificaties plaatste ze zich bij de laatste acht in een tijd van 2.23.4, slechts twaalf honderdsten boven haar Belgisch record.  In de avondsessie duikt Louis Croenen het olympisch bad om 12u51 in voor de reeksen van de 100 meter vlinderslag.
 
Start van golftoernooi

De Belgische hockeymannen presteren voorlopig foutloos en mikken tegen Canada op een vierde zege op rij. Ze gaan omstreeks 3 uur van start. In het golf werken Thomas Pieters, de nummer vier van Rio, en Thomas Detry, donderdag vanaf 0u30 hun eerste ronde af.
 
Elke Vanhoof tracht zich in het BMX te plaatsen voor de halve finales omstreeks 3u2°. Vijf jaar geleden werd ze in Brazilië nog mooi zesde.  In het zeilen tot slot gaan Emma Plasschaert (Laser Radial) en Wannes Van Laer (Laser) na een dagje rusten opnieuw het water op. Zij beginnen aan hun wedstrijd omstreeks 5u. Plasschaert staat na zes regatta's zesde, Van Laer is voorlopig 28e. Allebei werken ze donderdag twee races af.

Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza, of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later herbekijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top