Waan je even op reis met ‘Michael Palin: In dertig jaar rond de wereld’

Reizen mag hier en daar wel weer, met een Covid Safe Ticket natuurlijk, maar ideaal is het nog steeds niet. Iedereen heeft het afgelopen anderhalf jaar wel eens naar oude vakantiefoto’s gekeken en gedroomd van een tropisch onbewoond eiland of een bruisende metropool. In ‘Michael Palin: In dertig jaar rond de wereld’ kan je samen met de beroemde tv-reiziger mee op trip.

In de vierdelige televisiereeks ‘Michael Palin: In dertig jaar rond de wereld’ blik je terug op de mooiste reisreeksen van Michael Palin: ‘Around the World in 80 Days’, ‘Pole to Pole’, ‘Full Circle’ en ‘Sahara’. Palin doet bij velen vast een belletje rinkelen, maar misschien niet meteen in de vorm van reistelevisie.
 
De presentator had voor hij zijn koffers pakte namelijk een bruisende carrière als acteur. Je kent hem dus waarschijnlijk van de Britse komediegroep Monty Python, waarmee hij in de jaren 70 en 80 grensverleggende humoristische shows en films maakte. De groep komische acteurs stuurde vijf films, meerdere muziekalbums en vier televisieseizoenen de wereld in. Na jarenlang op de planken en set te hebben gestaan, gooide Palin het over een andere boeg en ontpopte hij zich tot ‘televisiereiziger’. Zo werd hij spontaan de sympathieke reisgezel van miljoenen kijkers. Zijn verslagen waren altijd vol van warmte, flair en inlevingsvermogen.

Zwaarste reis

Waarom moet je dringend inpikken in ‘Michael Palin: In dertig jaar rond de wereld’? Omdat Palin reist als gewone mens en niet als geprivilegieerde reisreporter. Hij is licht bepakt, als een rugzakreiziger bijna, reist met het openbaar vervoer en toont oprechte interesse voor de mensen die hij ontmoet. De reporter knoopt overal waar hij kan een gesprekje aan en slaagt er met zijn brede glimlach, innemende persoonlijkheid en ontwapenende humor in om deuren te laten openzwaaien zodat de kijker kan meegenieten van hoe de cultuur in een land echt is, buiten de toeristische gecureerde plekjes.
 
Vanavond blikt Michael Palin terug op zijn langste en zwaarste reis: een tocht van meer dan 80.000 kilometer rond de Stille Oceaan, door Rusland, China, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland en Noord- en Zuid-Amerika. Hij wil er alles te weten komen en deinst niet terug voor moeilijke onderwerpen als drugs en armoede.

Bekijk ‘Michael Palin: In dertig jaar rond de wereld’ op zondag 1 augustus om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top