Raphael Varane en Manchester United zijn tot een akkoord gekomen. De Franse verdediger gaat naar verluidt voor 40 miljoen euro weg bij Real Madrid. Bij de Red Devils zou hij een duo moeten gaan vormen met Harry Maguire. De twee zouden wel eens grote schade kunnen aanrichten in de Premier League.
De transfer stond al even in de steigers en is sinds dinsdagavond definitief afgerond na enkele dagen onderhandelen: Raphaël Varane tekent bij Manchester United. De Britten hebben naar verluidt 40 miljoen euro uitgegeven om zich te verzekeren van de diensten van de Franse verdediger, die voor vijf jaar gaat tekenen.

Zijn vertrek uit Madrid hing al een paar weken in de lucht. Raphaël Varane had het bestuur meegedeeld dat hij een andere uitdaging wenste aan te gaan. Real deed er alles aan om hem te overtuigen om te blijven, maar dat lukte niet. Na Sergio Ramos ziet Real Madrid dus weer een centrale verdediger vertrekken. De Fransman speelt al 10 seizoenen voor Real Madrid. Daarin wist hij 17 trofeeën te winnen, waaronder 3 Spaanse titels en 4 keer de Champions League.

Het moment van glorie voor Maguire?

In Engeland zal Varane zeker in de basis starten bij Manchester United. Hij zal Victor Lindelöf en Eric Bailly een rij achteruit duwen en een duo gaan vormen met Harry Maguire, de aanvoerder van het team. In zijn eerste maanden op Old Trafford kreeg Maguire als duurste verdediger veel kritiek. In 2019 gaf Man United maar liefst 87 miljoen euro uit om hem weg te plukken bij Leicester City.

Tegenwoordig heeft Maguire min of meer de criticasters lik op stuk gegeven, hoewel niet iedereen akkoord is over zijn meerwaarde. Maguire kende wel een sterk EK, waar hij met zijn kracht soms indrukwekkend was. Hoewel hij met zijn team faalde in de finale tegen Italië, had Maguire nog steeds de kleine troost dat hij was geselecteerd voor de typeploeg van het toernooi. Deze erkenning, en het hernieuwde vertrouwen dat ermee gepaard gaat, gaf hem alvast een grotere status.

Varane is de perfecte luitenant

Manchester United heeft nu dus twee uitstekende verdedigers in het team. Maguire en Varane zijn ijzersterk in de lucht en vooral die laatste is uitvoetballend sterk. Ze hebben alles in huis om de aanvallers van de tegenpartij grote moeilijkheden te bezorgen. Man Utd heeft mogelijk zo het beste verdedigingsduo ter wereld in zijn rangen. De twee zullen dat echter op het veld moeten bewijzen.

Net als bij Real zal Raphael Varane spelen met een echte leider aan zijn zijde. Dat is een rol die hem het best ligt. Bij Real Madrid en Frankrijk was hij nooit een leider in de defensie. In Spanje werd hij vaak bekritiseerd omdat hij Sergio Ramos in dat aspect niet kon vervangen toen deze afwezig was.

In Manchester zal Varane nog steeds optreden als een speler in de schaduw, een rol die hem het best ligt. Varane zal zich snel moeten aanpassen, want de verwachtingen zullen hooggespannen zijn. Hij komt terecht in een ploeg die al jaren op zoek is naar zichzelf. Deze transfer zou echter wel eens zeer goed kunnen uitpakken, voor zowel Varane als voor Manchester United.