Valorant: De indrukwekkende statistieken van ScreaM

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische speler Adil “ScreaM” Benrlitom onthulde enkele dagen geleden zijn statistieken op Riot Games’ FPS. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de “One-tap Machine” zijn bijnaam niet gestolen heeft.

ScreaM is een heel bekende speler binnen de competitieve scene van de tactische FPS. Na enkele topjaren op het hoogste competitieniveau in Counter-Strike, maakte de jonge Belg enkele maanden geleden de overstap naar Valorant, de FPS van Riot Games.

Hoewel sommigen misschien twijfelden aan het belang van de verandering, zag hij de overstap als een kans die hij moest grijpen. Dat vertelde hij ons een paar maanden geleden. Over het geheel genomen bleek de overgang een gok die goed uitdraaide voor de in Brussel geboren speler. Zo eindigden hij en zijn Team Liquid-team net naast het podium op de laatste internationale Masters in Reykjavik.

Een ander bewijs dat de speler het nog niet verleerd is, zijn zijn stats. Onlangs stuurde Riot Games alle spelers hun algemene statistieken via e-mail. ScreaM’s cijfers zouden iedere speler op zijn minst jaloers maken, denken wij zo.

Zodra ScreaM zijn statistieken publiceerde, wezen veel spelers, waaronder enkele uit de competitieve scene, op een van zijn cijfers: zijn percentage headshots. De Belg mikte namelijk 35,84% van zijn schoten in het hoofd van de vijand. Een monsterlijke statistiek, die ScreaM indertijd de bijnaam “One-tap Machine” opleverde. Als je het belang van headshots in het spel kent, dan begrijp je dat de aanwezigheid van de speler in een lobby het verschil maakt!

Via de visual leren we ook dat hij deel uitmaakt van de 2% allerbeste spelers, niet verwonderlijk als je weet hoe getalenteerd ScreaM is. Nu is het afwachten of onze landgenoot en zijn Team Liquid zich zullen kwalificeren voor de volgende Masters, die midden september in Berlijn zal doorgaan.

Copyright afbeelding: Team Liquid

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top