Judoka Matthias Casse is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in de klasse tot 81 kilogram op de Olympische Spelen in Tokio. De regerende wereldkampioen en nummer 1 van de wereld verloor in de halve finales van de Japanner Takanori Nagase (IJF 13). Casse kampt later op de dag om het brons.
Casse, met een ingetapete schouder, en Nagase serveerden een gesloten kamp, die afstevende op een golden score. In de verlengingen haalde de Japanner het met waza-ari. Nagase veroverde brons op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Een jaar eerder kroonde hij zich tot wereldkampioen. In de finale neemt hij het op tegen de Mongoliër Saeid Mollaei (IJF 6). Om de bronzen medaille kampt de 24-jarige Casse tegen de Georgiër Tato Grigalashvili (IJF 3), die voor het toernooi als een van Casses voornaamste concurrenten voor het goud werd bestempeld.

In zijn drie vorige kampen trok Casse telkens aan het langste eind in de golden score, tegen achtereenvolgens de Puerto Ricaan Adrian Gandia (IJF 33), de Zweed Robin Pacek (IJF 28) en de Rus Alan Khubetsov (IJF 8).