Het festival Rock Ternat gaat door en zal gebruikmaken van het Covid Safe Ticket. Dat heeft organisator Lotte Van Gestel vandaag bekendgemaakt. "Wij zijn kleinschaliger dan Pukkelpop, en dus flexibeler om snelle aanpassingen te doen."
Het Covid Safe Ticket voor evenementen werd vorige week maandag op het Overlegcomité in het leven geroepen. Bezoekers van evenementen vanaf 1.500 bezoekers kunnen vanaf 13 augustus het ticket gebruiken, als ze meer dan twee weken volledig ingeënt zijn, een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen, of kunnen aantonen dat ze in de voorbije zes maanden genezen zijn van COVID-19 en over een herstelcertificaat beschikken.

Pukkelpop besliste snel na het Overlegcomité dat het de handdoek in de ring gooit, Rock Ternat gaat wel nog door. "We zijn kleinschaliger en hebben geen camping, en onze doelgroep is ook iets ouder. Er is een grotere kans dat onze bezoekers allemaal volledig gevaccineerd zullen zijn."

"Er zijn wel nog wat details waar we op wachten", gaat Van Gestel voort. "In de officiële documenten lezen we bijvoorbeeld dat het testresultaat van een PCR-test moet komen, maar in interviews hoorden we Frank Vandenbroucke (federaal minister voor Volksgezondheid, red.) zeggen dat de regeringen nog bekijken of een sneltest ook toegelaten is. Dat is dus nog niet helemaal duidelijk."

Rock Ternat vindt vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus plaats. De organisatie mikt op zowat 3.000 tot 3.500 bezoekers per dag. Voor vrijdag is al ongeveer 70 procent van de tickets verkocht, voor zaterdag 80 procent. Het is de eerste keer in acht jaar dat het festival doorgaat: in 2013 zagen de organisatoren zich genoodzaakt het evenement stop te zetten door financiële problemen.

De line-up ziet er als volgt uit. Op vrijdag 27 augustus zakken Soulsister, Omdat Het Kan Soundsystem Ft. Average Rob en Discobar Galaxie af naar Ternat. De dag erna, op zaterdag 28 augustus verwelkomt de organisatie Arsenal, Black Box Revelation, Brihang, High Hi!, Ramkot en First Floor op het podium om een feestje te bouwen.