Het parket van Limburg heeft twee Nederlanders van 43 en 20 jaar via snelrecht gedagvaard, nadat ze afgelopen weekend twee politieagenten van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) klappen hadden gegeven. De agenten waren opgetrommeld voor een vechtpartij tijdens een feestje op een camping ter gelegenheid van de opening van het kampeerseizoen, zo deelt politie LaMa maandag mee.
Het feestje vond plaats in de kantine van de camping in Lanaken. Daar kregen verschillende families het met elkaar aan de stok. Dat mondde uiteindelijk uit in een vechtpartij.
De politie Lanaken-Maasmechelen ging ter plaatse en slaagde erin de boel te kalmeren. Maar buiten geraakten twee vrouwen slaags met elkaar. De politie haalde de partijen uit elkaar en arresteerde een 27-jarige vrouw uit Nederland voor opzettelijke slagen en verwondingen.
Tijdens de arrestatie keerden verschillende omstaanders zich tegen de politie. Twee politieambtenaren moesten hierbij slagen op het achterhoofd incasseren.
Twee mannen van 43 en 20 jaar uit Nederland werden opgepakt. De betrokken politieambtenaren zijn voorlopig enkele dagen arbeidsonbekwaam. Het parket Limburg besliste de mannen in snelrecht te dagvaarden. Dat wil zeggen dat ze nu al weten op welke datum ze binnen enkele weken voor de rechter moet verschijnen.