Union SG droomt van een nieuwe stunt tegen Club Brugge, Eupen wil de scalp van Anderlecht

Sport | Na vele verrassingen op de eerste speeldag staat de tweede speelronde al voor de deur. Er staan een aantal interessante duels op het programma, met onder meer het treffen tussen Union SG – kampioen uit 1B – en landskampioen Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als vorige week opent Racing Genk vrijdag om 20u45 de debatten. De Limburgers, die in extremis een punt pakten op het veld van Standard, spelen hun eerste thuiswedstrijd tegen KV Oostende. De kustploeg zal erop gebrand zijn om zich te herpakken na de nederlaag tegen Sporting Charleroi.

Anderlecht mikt op eerste overwinning

De Zebra's gaan op hun beurt zaterdag om 16u15 op bezoek bij STVV. De Kanaries wisten net als de Carolo’s op de eerste speeldag de drie punten te pakken na een overwinning tegen AA Gent. Om 18u30 hoopt Seraing United zijn eerste punten te sprokkelen tegen KV Mechelen, terwijl Oud-Heverlee Leuven naar het Venetië van het Noorden zal afreizen om Cercle Brugge partij te geven.

RSC Anderlecht wacht een trip naar Eupen, die het zaterdag om 20u45 zal bekampen. De Brusselaars willen de pijnlijke nederlaag van de eerste speeldag uitwissen. Ze zullen echter een beter niveau moeten halen, want Eupen was op de eerste speeldag verrassend sterk tegen Club Brugge.

Het Dudenpark ontvangt de landskampioen

Union SG stuntte op het veld van Anderlecht en liet zien dat het een zeer aardig team heeft. De troepen van Felice Mazzu ontvangen zondagmiddag om 13u30 titelverdediger Club Brugge. Blauw-zwart staat voor een moeilijke verplaatsing naar Brussel.

Standard moet om 16u aan de bak tegen Zulte Waregem, waar Mbaye Leye zijn beste jaren als voetballer kende. Tarik Tissoudali ontvangt later op de dag, om 18u30, met AA Gent zijn ex-club Beerschot in de Ghelamco Arena. Antwerp en KV Kortrijk sluiten de speeldag om 21u af op de Bosuil.

De volledige kalender van speeldag 2:

Vrijdag 30 juli

  • KRC Genk - KV Oostende (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 31 juli

  • Sporting Charleroi - STVV (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • RFC Seraing - KV Mechelen (vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1)
  • Cercle Brugge - OH Leuven (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 2)
  • KAS Eupen - RSC Anderlecht (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)

Zondag 1 augustus

  • Union Saint-Gilloise - Club Brugge (vanaf 13u op Eleven Pro League 1)
  • SV Zulte Waregem - Standard de Liège (vanaf 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • KAA Gent - K Beerschot VA (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 1)
  • Royal Antwerp - KV Kortrijk (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top