Wordt Deniz Undav ook de beul van Club Brugge?

Sport | Na een bezoek aan Anderlecht ontvangt Union Saint-Gillis Club Brugge op speeldag twee van de Jupiler Pro League. Een wedstrijd waarin Deniz Undav zal proberen te schitteren, zoals hij deed op het veld van Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG promoveerde naar Eerste Klasse A en ze kregen meteen Anderlecht en Club Brugge voorgeschoteld. Afgelopen weekend wisten ze de Brusselse derby tegen Anderlecht al met 1-3 te winnen. Dat was een stunt, die vooral dankzij spits Deniz Undav tot stand kwam.

De aanvaller werd weliswaar geholpen door de blunders van de defensie van Anderlecht, maar Undav toonde zijn killerinstinct. Dit weekend zal hij proberen hetzelfde te doen tegen Club Brugge. De Bruggelingen speelden afgelopen weekend niet goed tegen Eupen en Union SG mag dus hopen op een nieuwe stunt. Undav heeft alles in huis om weer de held van de avond te worden.

Eerste wedstrijd in eerste klasse

Deniz Undav kwam vorige zomer naar Union en speelde voordien enkel in Duitsland. Hij werd opgeleid bij Werder Bremen, waar hij nooit in het eerste elftal speelde. Nadien passeerde hij bij SC Weyhe, TSV Havelse en het was bij die laatste club, een club op het vierde niveau in Duitsland, dat hij zijn debuut maakte vooraleer hij overstapte naar reeksgenoot Braunschweig. Daarna verkaste hij naar Meppen in de derde klasse, waar Union hem op het spoor kwam.

Tegen Anderlecht speelde hij dus voor het eerst op het hoogste niveau. Vorig jaar toonde hij zijn kwaliteiten in Eerste Klasse B. Hij begon niet al te best aan het seizoen met twee goals in dertien matchen, maar hij eindigde zeer sterk met vijftien treffers in de laatste zestien competitiewedstrijden.

Complementair met Vanzeir

In de voorbereiding was Undav ambitieus en vertelde hij verslaggevers dat hij dit seizoen minstens 14 doelpunten wilde maken. "Als het meer is, is het beter, maar als het minder is, kan ik niet zeggen dat ik een goed seizoen heb gehad", legde hij uit aan La Dernière Heure. Nog 12 te gaan. Undav is zeer complementair met Dante Vanzeir, die vorig seizoen veertien keer scoorde voor Union. De Belg leverde Undav de assist voor zijn tweede treffer tegen Anderlecht. Ze vormen een aartsgevaarlijk duo. "We vinden elkaar zeer makkelijk. Ik kan mijn ogen sluiten en weet waar hij heen gaat en vice versa", bevestigde hij aan DH.

Club Brugge is dus gewaarschuwd. Brandon Mechele en Matej Mitrovic, die in de problemen komen als er veel diepgang is bij hun tegenstanders, zouden hun handen wel eens vol kunnen hebben met Undav. De aanvaller is een killer en heeft geen 25 kansen nodig om te scoren.

Union SG tegen Club Brugge is zondag 01/08 om 13u30 te volgen via Eleven Pro League. Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

De volledige kalender van speeldag 2:

Vrijdag 30 juli

  • KRC Genk - KV Oostende (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 31 juli

  • Sporting Charleroi - STVV (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • RFC Seraing - KV Mechelen (vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1)
  • Cercle Brugge - OH Leuven (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 2)
  • KAS Eupen - RSC Anderlecht (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)

Zondag 1 augustus

  • Union Saint-Gilloise - Club Brugge (vanaf 13u op Eleven Pro League 1)
  • SV Zulte Waregem - Standard de Liège (vanaf 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • KAA Gent - K Beerschot VA (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 1)
  • Royal Antwerp - KV Kortrijk (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top