Einde verhaal voor teleurgestelde Charline Van Snick, die afdruipt in rolstoel

Sport | Ze was een van de grote Belgische kanshebbers voor een medaille, maar de judoka Charline Van Snick zal haar prestatie van op de Olympische Spelen in Londen 2012 niet kunnen herhalen. Toen won ze brons in de categorie -48 kilo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het olympische judotoernooi begon in de nacht van zaterdag op zondag nochtans hoopvol voor Charline Van Snick, die dit jaar deelnam in de gewichtsklasse -52 kilogram. Onze landgenote won eerst van de Canadese Ecaterina Guica met een waza-ari in het begin van de kamp en ippon op een minuut van het einde van de reguliere tijd.
 
Voor haar tweede kamp stond de Luikse tegenover de nummer 13 in de wereld, de Israëlische Gili Cohen. Met een armklem won ze het beslecht. Charline Van Snick mocht dus opnieuw dromen van een podiumplaats, maar dan moest ze eerst voorbij de kwartfinale.
 
Gedomineerd is niet gewonnen
 
In die kwartfinale moest Van Snick, zelf 7de in de wereld het opnemen tegen de Italiaanse Odette Giuffrida, de nummer 4. De Belgische wist de kamp grotendeels te domineren, maar dan kreeg ze een waza-ari tegen op 11 seconden van de reguliere tijd. Toch was het nog niet helemaal afgelopen voor Van Snick, want ze kreeg nog een kans om weer te worden opgevist.
 
In de herkansing tegen de Britse Chelsie Giles, 10de op de wereldranglijst, leverde Van Snick een mooie kamp af. Maar dan kon Giles na 36 seconden ippon scoren, waarmee ze onze landgenote genadeloos uit het toernooi knikkerde. En ook met haar gezondheid zag het er even niet goed uit, want ze had onmiddellijk minutenlang medische bijstand nodig. Uiteindelijk werd ze de zaal uit gereden in een rolstoel. Intussen is gelukkig duidelijk dat ze geen zware verwondingen opliep.
 
Mooi, maar niet genoeg
 
Met een overwinning in de herkansingen had ze nog kunnen dromen van een bronzen medaille, net als 9 jaar geleden in Londen. Maar het mocht niet zijn voor Charline Van Snick, die de Olympische Spelen met een wrang gevoel verlaat. “Ik weet dat ik de bovenhand had en dat ik mooie dingen getoond heb. Ik ben verloren van twee dames die ik eerder al verslagen had, dus ik wist dat het haalbaar was. Maar judo is geen exacte wetenschap. Alles kan omslaan in een fractie van een seconde. En dat maakt het net zo moeilijk te voorspellen”, zei ze voor de microfoon van de RTBF.
 
De judoka van 30 jaar zal zich erbij moeten neerleggen en uitkijken naar de toekomst, want aan ophouden lijkt ze nog niet te denken. Afspraak op de Spelen in Parijs in 2024?
 
Mis niets van de Olympische Spelen, van 23 juli tot 8 augustus te volgen op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top