Uithouding in Spa-Francorchamps en revanche in Hongarije op de motorsportagenda

Wie deze dagen een sportzender opzet zou iets anders kunnen vermoeden, maar er is meer aan de gang dan alleen de Olympische Spelen! Elk weekend worden ook autoraces gereden en deze keer gaan die zelfs door in ons land.

Spa bruist weer voor de 24 urenrace

De TotalEnergies 24 uur van Spa is een van de meest mythische uithoudingsraces ter wereld. En nu het publiek weer welkom is langs het circuit van Spa-Francorchamps, zal het spektakel komend weekend compleet zijn. Er wordt dit jaar in vier categorieën geracet op het circuit: Pro, Silver Cup, Pro-Am en Am Cup. 25 wagens zullen aan de start staan in de eerste categorie en voor alle klasses samen staan zo’n 60 auto’s klaar van negen constructeurs. De race vormt de derde manche van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup en de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli. Na enkele dagen voorbereiding en training op het circuit wordt zaterdag om 16u30 het startschot gegeven voor de moordende uithoudingsrace.
 
De race is integraal te volgen op Motorvision TV, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Hongarije, het strijdtoneel voor een nieuw duel tussen Verstappen en Hamilton?

Twee weken geleden steeg de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen naar ongekende hoogtes. De twee piloten tikten elkaar al aan in een van de eerste bochten op het circuit van Silverstone. Het resultaat: een opgave voor Verstappen die (gelukkig zonder kleerscheuren) de bandenmuur in vloog en een penalty van 10 seconden voor Hamilton. Die penalty was echter niet genoeg om Hamilton van de overwinning te weerhouden. In het klassement staat Hamilton intussen op 8 punten van de Nederlandse leider. Het 11de deel van het wereldkampioenschap wordt dit weekend in Hongarije beslecht. Voor het moraal van beide piloten wordt het een cruciale race, aangezien daarna een pauze van bijna een maand wordt ingelast. Eind augustus zullen ze elkaar weer tegenkomen in Spa-Francorchamps. Wie de razend spannende Grand Prix van Hongarije wil volgen, zal moeten afstemmen naar de Franstalige zender Tipik.
 
De kwalificaties (zaterdag 31 juli vanaf 14u55) en de GP van Hongarije (zondag 1 augustus vanaf 14u55) zijn te volgen op Tipik.

Sport

Bekijk alles
Top