TheColorGrey, een Belgische rapper die alle genres van hiphop mixt

Rock Werchter | Elke week zet Proximus Pickx een Belgische artiest in de schijnwerpers. Deze week draait het allemaal om TheColorGrey, een veelbelovende artiest uit de hiphopscene die er alle tinten door elkaar mixt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2016 bracht TheColorGrey, die geboren werd als Will Michiels, 'Do The Right Thing' uit, zijn eerste EP. Een jaar later trok hij de aandacht van Warner Music vanwege zijn populariteit en talent. TheColorGrey bracht niet lang daarna zijn allereerste album 'Rebelation' uit. Zijn carrière nam een hoge vlucht en zette België op de kaart in de internationale hiphopscene. In datzelfde jaar bracht hij zijn EP 'In Between Phases' uit en in 2018 'For What It's Worth'. Zijn laatste album is 'Overcome'.

Amerikaanse invloeden

Met zijn 23 jaar heeft de rapper nog een prachtige toekomst voor zich liggen. Zijn laatste album bewijst niet alleen dat hij volwassener is geworden, maar ook dat hij is doorgestroomd naar een hoger podium in de muziekindustrie. Van r&b over funk/soul tot Afrikaanse jazz en urban pop: zijn muziek is rijk aan invloeden, zacht, melancholisch en tekstueel doordacht. De flow van zijn rap is waterdicht en precies, en doet denken aan de flow van enkele grote Amerikaanse namen als Anderson Paak, Kendrick Lamar of D'Angelo.
 
Zijn talent heeft hem ertoe gebracht samen te werken met bekende artiesten zoals Oddisee, een Amerikaanse rapper en songwriter met wie hij samenwerkt op het nummer 'Out of My Hands', het laatste nummer op het album 'Overcome'. Over het nummer vertelt hij aan Elicit magazine: "Ik heb het gevoel dat 'Out Of My Hands' een van die hartverwarmende nummers is waar iedereen zich in kan vinden. Iedereen heeft wel iemand in zijn leven aan wie hij dit lied zou kunnen opdragen. Ik herinner me dat ik mijn vers midden in de nacht begon te schrijven, denkend aan iemand die me na aan het hart lag en onlangs was overleden. Vandaar de eerste woorden - 'Ik wou dat je eeuwig kon leven'. De rest kwam vanzelf toen ik over het leven nadacht. Ik denk dat het de snelste regel is die ik ooit heb geschreven. Het moment was zo echt. Nadat ik mijn couplet had opgenomen, dacht ik nog een tijdje na over het liedje. Toen realiseerde ik me op een gegeven moment dat ik een andere benadering wilde voor het tweede couplet. Een heel ander perspectief. Ik dacht meteen dat ik het liedje naar Oddisee moest sturen. Zijn lyriek is het soort dat je kippenvel bezorgt. Dat had ik nodig op deze plaat."
 
TheColorGrey zal optreden op Werchter Parklife tijdens het laatste weekend van juli. Voor meer informatie, bezoek de Rock Werchter website.

Je kan hem ook aan het werk zien in de nieuwe muziekshow op Pickx+ 'Unplugged+'. Lees hier meer over het programma.







Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top