Oefenduels 1B: twee zeges tegen buitenlandse eersteklassers, twee vlotte overwinningen en een stevige nederlaag

Sport | Zaterdag stonden er maar liefst vijf oefenduels op het programma voor de 1B-teams. Lommel SK, KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen speelden een wedstrijd tegen een buitenlands team terwijl SK Deinze en RWDM het dichter bij huis zochten.

Lommel SK boekte een puik resultaat tegen Eredivisionist Vitesse. De Limburgers hielden de boel achterin goed gesloten en prikten twaalf minuten voor tijd genadeloos toe op één van de meer schaarse counters. Invaller Aguilar bereikte Roque en die kopte het leer goed tegen de touwen. Man van de match was evenwel doelman De Busser; die de Nederlanders meer dan eens van een doelpunt hield.

Ook KVC Westerlo won nipt van een buitenlandse eersteklasser. De Kemphanen domineerden de hele match tegen het Griekse OFI Kreta en kwamen dan ook verdiend op voorsprong toen Soumah iets na de rust een voorzet van Seydoux binnen kopte. Westerlo bleef ook nadien de match in handen houden, maar kon de score niet verder uitdiepen.

SK Deinze won vlot de burenstrijd van Sparta Petegem. De Belder bracht zijn team al snel op 0-1 vanaf elfmeter en nog voor het halfuur scoorde Mertens zijn eerste goal van de voorbereiding. Na de pauze dikten invallers Van Walle en Bizimana nog aan tot 0-4.

RWDM hield een schietoefening tegen Tempo Overijse. De Brusselaars wonnen met 0-8 en boekten zo hun eerste overwinning in de voorbereiding. Nangis, Nzuzi en Gonçalves zorgden voor een 0-3 ruststand en na de pauze dikten Zakaria (2x), El Ouamari, Chiffi en Degryse nog aan tot een droge 0-8 eindstand.

Lierse Kempenzonen kon dan weer niet winnen van het Nederlandse Willem II. De Kempenaars gingen ten onder met 4-1 en verloren zo als enige 1B-club hun zaterdagse oefenduel. Aan de rust stond het nog maar 1-0, maar na de pauze duwden de Nederlanders door en werd het zelfs 4-0. Naessens kon nog milderen tot 4-1, maar meer dan een pleister op een houten been was dat niet.