Voor Jessie Kaps eindigde het olympisch toernooi 10 meter luchtgeweer zaterdagvoormiddag in de kwalificaties. De Limburgse greep als 27e van 50 deelneemsters naast de top acht die vereist was om de finale te halen. Voor haar coach Peter Hellenbrand leverde zijn pupil een bevredigende prestatie.
"Op zich is haar uitslag niet slecht. Jessie begon heel sterk en dan kan het lastig zijn om je focus te houden op wat je moet doen en niet te denken aan het mogelijke eindresultaat. Technisch heeft ze sterk geschoten maar we wisten snel dat het niet genoeg zou zijn (voor de finale). Haar laatste serie was onder de maat maar 50 van de 60 schoten waren best goed", reageert de Nederlander, in 2012 in Londen zelf vijfde.
De 23-jarige Kaps mocht dankzij een onverwachte zilveren EK-medaille, behaald in mei in Kroatië, haar koffers voor Tokio pakken maar eigenlijk was het vizier altijd op Parijs 2024 gericht. Dat benadrukt ook haar coach.
"Dit stond in het teken van ervaring opdoen. Eigenlijk komt Jessie nog maar net kijken, en dan mag je niet verwachten dat ze op de Olympische Spelen meteen top tien van de wereld wordt. Al hoop je natuurlijk altijd op meer."