De streamer Davskar is gebanned van Twitch en Call of Duty: Warzone na een nogal grappig avontuur. De content creator werd simpelweg betrapt op cheaten tijdens het Twitch Rivals-toernooi, met een prijzenpot van ongeveer 75 000 dollar.

Terwijl Twitch Rivals in de battle royale Call of Duty: Warzone op volle toeren draaide, maakten de deelnemers een klein incident mee. Na afloop van de tweede game kregen de spelers te horen dat ze de twee rondes opnieuw zouden moeten spelen.

De oorzaak? Het gedrag van de Tsjechische streamer Davskar. Terwijl de eerste game volop aan de gang was, verschenen meerdere clips op Twitter die de cheats van de speler blootlegden. Veel twijfel is er niet mogelijk na het bekijken van de filmpjes. In onderstaande clip is te zien hoe de speler met zijn vizier razendsnel van speler naar speler beweegt, en zijn tegenstanders geen enkele kans geeft. Zelfs als spelers tot zoiets in staat zouden zijn, zetten bepaalde elementen van de clips je toch aan het denken.

Eerst en vooral: de tracking (het volgen van een object met je muis, nvdr) die de streamer toont. Hoewel een hoofd volgen redelijk eenvoudig is, kan je zien dat het vizier van de Tsjech op de hoofden van zijn tegenstanders bleef kleven, zelfs als ze tegen de grond gingen. De bewegingen van de speler impliceren duidelijk dat hij de positie van zijn vijanden kende.

Er waren dan ook meteen stemmen te horen die de aanwezigheid van een cheater in het toernooi aan de kaak stelden. Het toernooi werd georganiseerd door Twitch en uitgezonden op de kanalen van alle deelnemers. De admins weigerden eerst om de gespeelde games te herstarten, maar hadden na het bekijken van het bewijs geen andere keuze: de streamer in kwestie werd niet alleen gebanned van het toernooi, de deelnemers moesten de games ook herspelen. Logischerwijs werd de speler ook verbannen van Twitch zelf.

Dit voorval is een herinnering aan het grote aantal cheaters waardoor Warzone momenteel geteisterd wordt. Activision is zich bewust van het probleem, maar heeft nog steeds geen geschikte oplossing gevonden. We hopen dat de ontwikkelaars snel wakker worden, of de staat van het spel zou fans wel eens kunnen doen overstappen naar de onvermijdelijke Battle Royale van Battlefield.