Fnatic heeft het pensioen aangekondigd van zijn speler Fabian Diepstraten, beter bekend als Febiven. De Nederlander draaide zeven jaar mee in het competitieve circuit en beleefde enkele historische momenten.

Het is echt een legende binnen de competitieve League of Legends-scene wiens pensioen de organisatie Fnatic deze week aankondigde. De Nederlandse speler Fabian “Febiven” Diepstraten verlaat zijn positie als speler in het academische team van de organisatie, en dus ook de competitieve wereld van Riot Games’ MOBA.

Tijdens zijn carrière drukte Febiven zijn stempel op ongeveer zes teams en twee continenten. Hij kwam onder andere uit voor H2K, Cloud9 (toen die nog in Europa actief waren) en Misfits. In 2017 stak hij de Atlantische Oceaan over om gedurende één seizoen de kleuren van Clutch Gaming te verdedigen.

Maar wat van hem een legende maakte, was zijn passage bij Fnatic tijdens het seizoen 2015. Samen met gerenommeerde spelers als YellOwStaR leidde hij zijn team naar de halve finales van de MSI, ondanks het feit dat dat pas zijn eerste seizoen als professional was. Later in het seizoen maakte de ploeg de meest bekende en perfecte run op het toneel, door de Summer Split met een 18-0 te eindigen en het seizoen af te sluiten met de halve finales van het wereldkampioenschap.

Het was ondertussen zeven maanden geleden dat de Nederlandse midlaner nog eens op het blad stond van Fnatic Rising, het academische team van de gelijknamige organisatie. Zoveel tijd zonder een optreden in het LEC, de competitie die de reputatie van de speler heeft gesmeed. Fnatic heeft ondertussen ook al een vervanger beet. De Duitser Oliver “Dajor” Ryppa zal zijn plek innemen.

Copyright afbeelding: Michael Konkol/Riot Games