Even weg uit de coronarealiteit in de feeërieke sfeer van Cirque Magique

Na vijf edities in Ledegem verhuist Cirque Magique deze zomer naar Avelgem. Op het tot de verbeelding sprekende domein rond het Kasteel Van Bossuit zal van 3 tot en met 5 september gefeest kunnen worden bij live sets van enkele vooraanstaande dj’s.

Aanvankelijk was het bedoeling om in het laatste weekend van juli deze zesde editie van Cirque Magique te organiseren, maar door de opkomst van de deltavariant en de bijkomende coronatestmaatregelen werd midden juli beslist om weer maar eens uit te stellen. Een aanvraag als testevent werd bovendien afgewezen door de overheid.

“De pandemie en de veranderende maatregelen en wetgeving maakten het ons extra moeilijk, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om er vol voor te gaan en een overgangseditie van Cirque Magique op poten te zetten deze zomer”, vertelde organisator Tijs Vandenbroucke aan WTV. Uiteindelijk werd geopteerd om begin september dan maar de tenten op te stellen op de nieuwe locatie in Avelgem, in de hoop dat het mits het covid safe-label geen halfslachtig event hoeft te worden.

Mooie line-up blijft behouden

Dat betekent dat er gedanst kan worden op beats, gedronken en gelachen. En dat allemaal in het feeërieke decor van het Kasteel Van Bossuit, een prachtig 17de eeuws bouwwerk met een al even imponerende tuin. Hooverphonic nam hier trouwens de videoclip voor hun Eurosong-nummer ‘The Wrong Place’ op.

De verkeerde plaats voor dit festival is het zeker niet. Integendeel, het is de ideale context voor Cirque Magique, een concept dat het midden houdt tussen een miniatuurversie van Tomorrowland en Burning Man. Elektronische muziek geserveerd in een exuberant feestjasje.

Het zou een sterke comeback zijn nadat het festival vorig jaar om evidente redenen niet kon doorgaan. Ook de line-up spreekt tot de verbeelding, met op de openingsavond op vrijdag vooral bekende namen voor de iets nostalgischere EDM-liefhebbers. Met Push (ja, die van het helemaal in ere herstelde ‘Universal Nation’), Jaydee (van de radiohit ‘Plastic Dreams’) of cult-dj Olivier Peeters. En in het weekend grote internationale namen als Joris Voorn (zondag) en de Italiaanse Marco Faraone (zaterdag).

Meer info over ticketverkoop en programma vind je op de website van het festival.

Muziek

Bekijk alles
Top