Na het kassucces van ‘A Quiet Place 2’ staat het derde deel al in de steigers

Fans van het horrorgenre en van de cinemazalen kunnen hun hart ophalen, want ‘A Quiet Place 2’ is momenteel in de zalen te zien. Het tweede deel in de horrorsaga met John Krasinski en Emely Blunt was al een kaskraker bij de cinemarelease in de Verenigde Staten. De derde film is intussen al aangekondigd, dus Proximus Pickx blikt al even vooruit.

Een reeks meteorietinslagen op de aardbol zorgt ervoor dat bloeddorstige aliens op onze planeet terechtkomen. Die wezens hebben een bijzonder talent: ze zijn blind, maar horen wel het kleinste geluid. Als de overlevende mensen in leven willen blijven, moeten ze in absolute stilte leven.
 
Dat is wat Evelyn (Amaly Blunt), Lee (John Krasinski), Marcus, Beau en Regan Abbott doen. Die laatste, de dochter van Evelyn en Lee, is doof, dus het gezin communiceert met gebarentaal. Evelyn is ook nog eens zwanger en zal dus moeten bevallen zonder een kik te geven.
 
Het eerste deel in deze filmreeks kende alvast een (spoilers!) tragisch einde. Lee kon niet anders dan zich op te offeren en laat Evelyn alleen achter met de kinderen om tussen de monsters te overleven. Maar zodoende heeft het gezin gelukkig wel de zwakke plek van de aliens ontdekt: geluiden met hoge frequenties maken hen kwetsbaar.
 
Derde worp
 
Net zoals een pak andere films, werd de release in de cinema van ‘A Quiet Place 2’ om gekende redenen uitgesteld. Maar dat weerhield de film er niet van om toch een ware hit te worden in de Amerikaanse box office. Ook nu de film bij ons in de cinema is, boert hij erg goed.
 
Geen wonder dus dat er intussen al een derde film in de franchise is aangekondigd. Over dat derde deel is voorlopig nog maar weinig bekend. We weten wel al dat John Krasinski de regisseursstoel afstaat aan Jeff Nichols, bekend van films als ‘Take Shelter’, ‘Mud’ en ‘Midnight Special’. Wat de verhaallijn betreft is het nog niet eens duidelijk of die opnieuw rond de familie Abbott zal draaien. Er werd al gefluisterd dat  het mogelijk over een spin-off zou kunnen gaan. Het enige dat we zeker weten, is dat de film gepland staat voor een release op 31 maart 2023. Nog even geduld, met andere woorden.
 
‘A Quiet Place’ is nog tot 21 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top