Free Souffriau neemt afscheid van Mega Mindy, maar niet van het podium

Free Souffriau heeft aangekondigd dat ze na 15 jaar stopt met haar rol als Mega Mindy. In een interview met de kranten van De Persgroep liet ze weten dat ze vindt dat ze te oud is geworden voor de rol. Maar haar afscheid van de rol is zeker en vast geen afscheid van al haar andere succesvolle projecten.

De jonge kijkers onder ons kunnen we al meteen geruststellen: neen, Mega Mindy houdt niet op met bestaan. Voor de zaalshows van volgend voorjaar van start gaan, zal Studio 100 wel een nieuwe actrice moeten vinden om de rol van de superheldin op zich te nemen. Free Souffriau, die al sinds het begin 15 jaar geleden de hoofdrol speelt, wil de fakkel namelijk doorgeven. Van de oorspronkelijke serie kwamen al sinds 2013 geen nieuwe afleveringen meer op de buis, maar Mega Mindy trad wel nog steeds op in langspeelfilms, sportpaleisconcerten en theatertours.
 
“Hoe voel ik mij in dat pakje op het podium?, vroeg ik mezelf altijd”, vertelde ze in het interview. Nu ze de 41 gepasseerd is, voelde ze zich er blijkbaar minder comfortabel bij. “Net op het randje voor een superheldin”, noemde ze het. “Het is tijd voor opvolging.”
 
Free Souffriau zal dus niet meer te zien zijn als Mega Mindy, maar dat betekent niet dat ze van de podia verdwijnt. Naast haar vaste rol als superheldin, kende ze de afgelopen decennia namelijk talloze successen met andere projecten. Zo had ze glansrollen in heel wat theatermusicals. Momenteel staat ze nog op de planken met de musical ‘Daens’, daarvoor speelde ze onder andere in ’14-18’ en ‘Doornroosje’. Op het grote en het kleine scherm was ze ook al in tal van producties van Studio 100 te zien.

Zangcarrière

Haar zangtalenten toonde ze overigens niet alleen in musicals. Ze bracht tussen 2009 en 2017 al vier albums uit. Haar doorbraak als solozangeres kwam er toen ze in 2008 de finale won van de zangwedstrijd ‘Steracteur Sterartiest’ en in de wedstrijd ‘Zo is er maar één’ derde werd met een cover van het nummer ‘Zoals een mooi verhaal’ van Ann Christy. In 2009 kwam haar eerste album uit, met haar versies van de nummers van Ann Christy. Toen ze nadien met die muziek op tour ging, werd die bekroond met de MIA voor de beste populaire artiest.
 
In 2011 volgde het album ‘Gewoon Free’. Daarop zong ze nummers die onder andere geschreven zijn door Will Tura en Bart Peeters. Daarna bracht ze de albums ‘Het collectief geheugen’ en ‘Goud, wierook en mirre’ uit. Nu ze het pakje van Mega Mindy aan de haak hangt, heeft ze mogelijk de tijd om in de studio te duiken en een volgende plaat op te nemen. Wij kijken er alvast naar uit.In afwachting van de nieuwe Mega Mindy kan je van de avonturen van de superheldin onbekerkt blijven genieten. Neem zeker een kijkje in de Studio 100 GO Pass die exclusief wordt aangeboden bij Proximus, om Mega Mindy te blijven volgen waar en wanneer je maar wil!

Top