Manchester City klaar om records te breken: bod van 186 miljoen euro op Harry Kane

Premier League | Wie wordt de nieuwe aanvalsleider van Manchester City? Volgens de geruchtenmolen richten de Citizens hun vizier op de Engelse markt en hebben ze daarbij één naam als toptarget aangeduid: Harry Kane. Om de aanvoerder van de Engelse nationale ploeg te strikken wil City ver gaan. Heel ver.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Neymar Jr onttronen als duurste voetballer in de geschiedenis (voor 222 miljoen euro naar PSG) zit er voor Harry Kane wellicht niet in, maar de Britse tabloidkrant ‘The Sun’ is er ondertussen wel zeker van dat de Engelse spits deze zomer voor een recordsom naar Manchester City verhuist. Daniel Levy, de stugge voorzitter van Tottenham, zou een bod van 186 miljoen euro aanvaard hebben van Manchester City. Het hoogste bedrag ooit in de Engelse competitie.

De Spurs hebben nochtans lang geweigerd om ook maar te spreken over een mogelijk vertrek van hun sterkhouder. Jaar na jaar is hij dé man bij Tottenham en dat was vorig seizoen niet anders: met 23 doelpunten en 14 assists in 35 Premier League-wedstrijden was Kane wederom cruciaal. Zeker een overgang naar een directe concurrent uit de Premier League bleek onbespreekbaar. Toch blijkt de financiële slagkracht van Man City nu het pleit te winnen.

Een salaris om van te duizelen

Kane aast al een tijdje op een transfer. Eentje naar een club waar hij prijzen kan winnen. Bij Manchester City kan dat. Bovenop een duizelingwekkend salaris vormt dat een stevig argument. ‘The Sun’ meent te weten dat de Engelse spits een slordige 25 miljoen euro per jaar kan verdienen in Manchester, hetzij zo’n 467.000 euro per week.

Voor Kane zou het een unieke kans zijn om een absolute grootverdiener in de voetbalwereld te worden en om mee te strijden voor de Engelse titel. Iets wat bij Tottenham maar zelden lukte, ondanks het feit dat hij er zich tot driemaal toe tot topschutter van de Premier League kroonde (2016, 2017, 2021). Bij Man City moet die topschutterstitel geen probleem worden, met al het creatieve talent dat hij er in steun krijgt. Niet in het minst onze Belgische trots Kevin De Bruyne.

Iedereen blij?

Tottenham mag dan wel zijn kroonjuweel verliezen, met het immense transferbedrag op de rekening kan het wel zelf toeslaan tijdens deze zomermercato. Bovendien vertrekt Kane niet naar een andere Londense club, wat toch heel gevoelig zou liggen bij de achterban van de Spurs.

Man City en Pep Guardiola rekenen op hun beurt op de kwaliteiten van Kane als targetman en afwerker om nu eindelijk maar eens die gooi te doen naar Champions League-glorie. Vorig seizoen kwamen ze net tekort in de finale tegen Chelsea. Met een spits die er elk seizoen dertig tegen de touwen jast hebben ze er op dat vlak een serieuze troef bij. Zeker als je weet dat Kane nog altijd maar 27 jaar is en nog enkele topjaren voor zich heeft. Een slechte investering kan je het dus niet noemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top