Het muziekfestival Pukkelpop, dat zou plaatsvinden van 19 tot en met 22 augustus, is afgelast. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na onzekerheid over de te nemen coronamaatregelen.
"De afgelopen maanden en weken zijn we dagelijks in overleg geweest met de overheid en onze medische partners", klinkt het in een persbericht. "Er is altijd aandachtig geluisterd naar alle bezorgdheden, wensen en richtlijnen. Afgelopen maandag was de verrassing dan ook groot toen duidelijk werd dat het kader, waarbinnen we als organisatie konden bewegen, onwerkbaar werd."

Gisteren legde Pukkelpop de opbouw van het terrein stil en werd de ticketverkoop opgeschort. De festivalorganisator sprak van "onverwachte wijzigingen" na het Overlegcomité van maandag en vroeg de federale overheid om "opheldering".

Die kwam er vanochtend van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit): "Als Pukkelpop niet kan voldoen aan de regels voor het organiseren van festivals, dan gaat het niet door", zo stelde hij in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

De organisatie geeft nog mee dat Pukkelpop 2022 plaatsvindt van donderdag 18 augustus tot zondag 21 augustus.