De Vlaamse sterren die je hoort in 'Kung Fu Panda'

In de Engelstalige versie van de animatiefilmreeks ‘Kung Fu Panda’ van DreamWorks spreken wereldsterren als Jack Black, Dustin Hoffman, Jackie Chan en Angelina Jolie de stemmen in. Maar ook in de Vlaamse dub zit heel wat starpower verborgen. Dit zijn de Vlaamse stemmen achter ‘Kung Fu Panda’.

De populaire ‘Kung Fu Panda’-saga volgt de knullige reuzenpanda Po op zijn avonturen in het Oude China. Wanneer hij aangeduid wordt als de nieuwe drakenkrijger, de beschermer van het land, moet hij in sneltempo trainen met de vurige vijf om een kungfumeester te worden. Doorheen de drie films leert Po de kneepjes van de gevechtsporten steeds beter kennen en leert hij tegelijk meer over zichzelf. Binnenkort wordt de vierde film verwacht.
 
De stem van Po wordt in de originele versie ingesproken door Jack Black, in Vlaanderen leent ‘Wittekerke’, ‘Flikken’ en ‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken zijn naam aan de jonge panda. “Het is vreemd. Soms zeggen mensen tegen me ‘die Kung Fu Panda, dat ben jij toch hé?’ en soms horen mensen er helemaal mijn stem niet in”, antwoordde Vanderstukken op de vraag of hij het raar vond om zichzelf te horen in de films. “Intussen ben ik die panda wel al gewoon.”

Van voetbalveteraan tot comedyveteraan

De rol van Tijger, de leider van de vurige vijf die lang niet van Po moet weten en die in het Engels de stem van Angelina Jolie heeft, is ingesproken door Ann Ceurvels. Zij is vooral bekend van ‘Wittekerke’, ‘Flikken’ en ‘Thuis’. Samenwerken met Roel Vanderstukken is haar dus zeker niet vreemd. Ook met Daan Hugaert (Eddy uit ‘Thuis’), die in de filmreeks de stem van Lord Shen inspreekt (Gary Oldman in het Engels), had ze al wat ervaring.
 
In plaats van veteraan van de vechtkomedie Jackie Chan als Monkey, castte de Vlaamse versie voetbalveteraan Jean-Marie Pfaff. Verder horen we Pieter Embrechts als Mantis, Kadèr Gürbüz als Adder en Jacques Vermeire als Mr. Ping, de adoptievader van Po. De originele Engelstalige versie heeft dus een ware sterrencast, maar de Vlaamse stemmen moeten niet onderdoen.
 
‘Kung Fu Panda’ 1, 2 en 3 zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top