Na twee maanden van quasi absolute radiostilte heeft Excelsior Virton nog eens een perscommuniqué de wereld in gestuurd. De Luxemburgse club bevestigde dat het een elftal (en een structuur) op poten zal hebben om de competitieopener tegen KVC Westerlo aan te vatten.
De club richtte zich op de officiële website tot de fans. "We weten dat jullie je zorgen maken en dat het lijkt alsof deze club op sterven na dood is, maar we kunnen je garanderen dat er ons nog grote avonturen te wachten staan. De Virtonese bom zal opnieuw ontploffen", klinkt het.

Daarop bevestigde de club dat de competitie gewoon op een normale manier zal gestart worden. "Met veel trots bevestigen we dat we op 15 augustus een team tussen de lijnen zullen hebben om Westerlo partij te geven. Flavio Becca, Promobe en het team zullen ook dit seizoen het team nog blijven leiden en een partner van de Europese voetbalelite zal ons bijstaan en ons naar een hoger, professioneler niveau brengen."

Wie die partner zal worden, gaf de club evenwel niet mee. Maar Virton garandeerde nog wel dat er in de loop van volgende week een nieuw organigram voorgesteld zal worden waaruit de club dan zal verder bouwen aan een competitief geheel.