Na maanden van tegenvallende resultaten is Fnatic-AWPer JW op non-actief gezet. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Na Golden is JW de tweede speler van het team die op de bank gezet wordt. Fnatic kondigde daarnaast aan dat zijn opvolger niet uit Zweden zal komen.

Het zat er al een tijdje aan te komen: na maanden van nederlagen en gemiste toernooien, zit het Fnatic-tijdperk van Jesper “JW” Wecksell erop. De AWPer en drievoudig Major-winnaar, die in totaal meer dan zeven jaar voor Fnatic speelde, werd dinsdag officieel op non-actief gezet. Freddy “KRIMZ” Johansson is zo de laatste overlevende van de legendarische kern die CS:GO in 2015 domineerde.

Het benchen van JW is niet de enige aankondiging die Britse organisatie maakte. “Na zes weken van diepe evaluaties en hard werk, hebben we besloten om Jesper op non-actief te zetten”, aldus Fnatic-hoofdcoach Andreas Samuelsson. “We hebben enorm veel tijd besteed aan de beslissing over hoe we Fnatic willen terugbrengen naar waar we thuishoren, en het uiteindelijke besluit is dat we naar een internationale lineup overschakelen. Een opvallende zet van een team dat sinds 2013 bijna uitsluitend uit Zweedse spelers bestaat.

Zelf weet de AWPer nog niet wat zijn toekomst zal brengen. In een kort statement aan HLTV vertelde hij dat hij tijd zal nemen om na te denken over wat hij anders had kunnen doen. Dat wil de Zweed meenemen in het volgende hoofdstuk van zijn leven, “of het nu CS, Valorant of esports in het algemeen is”. JW is al de tweede speler die uit de huidige Fnatic-kern verdwijnt: Maikil “Golden” Selim werd enkele weken geleden naar de bank verwezen. Wie het duo zal vervangen, is nog niet bekend.

Copyright afbeelding : Fnatic