De perfecte series voor een zaterdag in de zetel

Het weer zal waarschijnlijk niet meezitten dit weekend. Het is dus het perfecte moment om in de zetel te liggen en enkele series te bekijken die je misschien gemist hebt op Netflix. Proximus Pickx zet een paar interessante, vreemde of grappige reeksen op een rij.

The End of the F***ing World

Deze serie is een ware ode aan ongehoorzaamheid. In 'The End of the F***ing World', volg je twee zeer verschillende tieners op de vlucht. De ene denkt dat hij een psychopaat is en de andere is een rebel in hart en nieren. Ze laten alles achter om op roadtrip te gaan en avonturen te beleven die even gek als gevaarlijk zijn. James en Alyssa krijgen een ijzersterke band en gaan samen op zoek naar sensatie. Het verhaal krijgt al snel iets van Bonnie en Clyde en zal je verrassen. Beide seizoenen van dit epos zijn beschikbaar.

Sense 8

Ze zijn met z'n achten, wonen verspreid over de planeet en kennen elkaar niet. Maar wanneer een mysterieuze vrouw sterft, krijgen ze plots vreemde bovennatuurlijke krachten. Al snel ontdekken de acht dat ze met elkaar verbonden zijn, in elkaars geheimen kunnen graven en met elkaar kunnen praten alsof ze op dezelfde plaats zijn. Ze zullen hun best moeten doen om te wennen aan de krachten, maar ook om zich te beschermen tegen mensen die hen kwaad willen doen.

Grace & Frankie

Grace en Frankie waren nooit voorbestemd om vrienden te zijn. Ze zijn elkaars tegenpolen, Grace is een zakenvrouw en Frankie een excentrieke hippie, en ze kunnen niet langer dan een paar uur met elkaar in dezelfde ruimte zijn. Wat moeilijk is, aangezien hun mannen beste vrienden waren. Althans, tot het vriendenduo uitkwam voor hun jarenlange geheime homoseksuele relatie, waardoor hun vrouwen er plots alleen voor stonden. Aangezien alleen zij elkaars situatie begrijpen, starten ze een vreemde vriendschap, die uiteindelijk uitgroeit tot het kostbaarste dat ze ooit hadden. Met nog meer gekke meningsverschillen en hilarische misverstanden, zijn de vriendinnen terug voor een zevende seizoen.

Firefly Lane

Eén vriendschap, drie decennia. Dat is de belofte van ‘Firefly Lane’, een Netflix-serie die de onbreekbare relatie van Kate en Tully volgt. Maar al sinds de middelbare school staan ze op gespannen voet met elkaar: Kate is stil en leergierig, terwijl Tully cool en eigenzinnig is. Toch vullen ze elkaar ongelooflijk goed aan en beleven ze samen alle avonturen en beproevingen van het leven: nieuwe banen, kansen, kinderen en een huwelijk. Tot een pijnlijk verraad een einde maakt aan hun vriendschap. Een hartverwarmende serie die ook en vooral de terugkeer op het scherm tekent van Katherine Heigl, Izzie Stevens in ‘Grey’s Anatomy’.

Dark

Deze serie is letterlijk en figuurlijk een beetje donkerder dan de andere. In de nasleep van de verdwijning van een kind volgt ‘Dark’ personages uit het fictieve Duitse stadje Winden op hun zoektocht naar de waarheid. Ze volgen de connecties tussen vier vervreemde families om een sinister tijdreiscomplot te ontrafelen dat zich over meerdere generaties uitstrekt. De serie verkent de existentiële implicaties van tijd, en het effect ervan op de menselijke natuur.

Ontdek deze series nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top