De organisatie van Pukkelpop vraagt aan de federale regering verduidelijking over de "onverwachte wijzigingen" die maandag zijn aangekondigd. Dat meldt ze op sociale media. Zolang er geen verduidelijking is, zet het festival de werkzaamheden op het terrein voorlopig stop.
"De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop", klinkt het. "De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering."

Pukkelpop vertrouwt erop dat op korte termijn deze duidelijkheid zal verschaft worden.

Het overlegcomité besliste maandag dat bezoekers van grote evenementen een covid safe ticket moeten voorleggen. Wie (nog) niet gevaccineerd is moet een negatieve coronatest voorleggen, die maximaal 48 uur oud is. Eerder was er nog sprake van 72 uur.

Op de affiche van Pukkelpop staan dit jaar grote namen als Liam Gallagher, Editors, Anne-Marie, Marshmello, Balthazar en dEUS. Ook Stormzy, Idles, Jamie XX, Paul Kalkbrenner, The Hives, Underworld, Arlo Parks, Rare Akuma en Antoon 2 treden op

Pukkelpop staat gepland van 19 tot 22 augustus.