Nicola Testa, zintuiglijke elektropop die je in de ban houdt

Festivals | Vijf jaar na het revelerende album 'No More Rainbows' is de in Brussel geboren artiest, die bekend staat als de rijzende ster van de Brusselse elektropop, terug met nieuwe songs. Op 15 september staat hij ook op het podium van Les Nuits Botaniques. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als zijn naam je doet denken aan de uitvinder en natuurkundige Nikola Tesla, is dat waarschijnlijk geen toeval. Omdat hij ook het een en ander van elektriciteit afweet! Op het podium of in zijn liedjes: de Belg Nicola Testa mikt altijd op hoogspanning tussen hem en het publiek
 
In 2015 veroverde hij de Belgische elektropopwereld met zijn album 'No More Rainbows', met onder meer de hit 'Rainbow'. Dit doorbraakalbum opende de deuren naar tournees en festivals. Maar zijn muziekcarrière gaat veel verder terug. Als tiener voelde hij al de behoefte om zich uit te drukken door middel van composities. Behalve de piano begon hij ook al snel de computer te gebruiken, iets wat gepaard ging met zijn verlangen om te werken met sferen en droomachtige geluiden en het verkennen van geluiden en de mogelijkheden daarvan", aldus Nicola Testa in een interview met Last.fm.
 
Een ontmoeting deed hem huis en haard verlaten om zijn muziek open te stellen voor de wereld. Loïc Bo van Flexa Lyndo gaf hem een duwtje in de rug en nodigde hem uit op het podium. Zijn eerste optredens brachten al een heel universum samen. Naast geluid werkt Nicola Testa ook veel met visuals, en zelfs multisensorisch.



"Luchtig en synthetisch”

Erkenning en prijzen volgden, net als uitnodigingen voor festivals. En onvermijdelijk, is er ook de roep om de studio in te duiken. In 2005 worden de eerste nummers opgenomen, maar de eerste EP, 'Wanderland', kwam pas in 2011 uit. Nicola Testa was toen 30 jaar oud.
 
"Ik omschrijf mijn muziek als luchtig en synthetisch, met een mix van piano, stem, strijkers en programmering", vertrouwt de artiest  Last.fm toe. "Om artiesten te noemen die een rol in mijn leven hebben gespeeld en me vandaag nog steeds raken, zou ik zonder aarzelen Kate Bush, David Bowie en Abba zeggen, maar ook David Lynch, Bob Fosse, The Rocky Horror Picture Show of recenter, Goldfrapp, Sophie Moleta, Stina Nordenstram of zelfs Antony and the Johnsons." 
 
De rijzende ster van de Brusselse elektropop
 
Inderdaad, zijn elektropop heeft een sterke jaren '80-signatuur, maar steekt tegelijk ook in een modern instrumenteel jasje. Zijn werk is opgevat als een geheel waarin ook grafiek, enscenering en komedie vermengd zijn; het bewijs is te vinden in zijn meesterlijke en surreële clips.
 
Vijf jaar na de release van 'No More Rainbows', is Nicola Testa nu terug met nieuwe composities. En de man die "de rijzende ster van de Brusselse elektropop" wordt genoemd, blijft experimenteren, want hij gebruikt nu ook Frans in zijn liedjes.
 
De Belg staat deze zomer weer op het podium, ongeduldig om zijn nieuw album aan het publiek voor te stellen. Op 15 september neemt hij het publiek van Les Nuits Botaniques mee in zijn fantastische universum. Meer informatie vind je hier.




Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top