In de provincie Luik gaan duikers op zoek naar slachtoffers na de hevige overstromingen van afgelopen week. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum. In Luik, Henegouwen, Vlaams-Brabant en Limburg zijn er hier en daar nog problemen, maar op de meeste plaatsen stabiliseert de situatie zich.
In Luik zijn de opruimingsacties nog steeds volop bezig, maar het aantal plunderingen is wel afgenomen door de politieversterking. Ook worden de nodige werkzaamheden uitgevoerd om de elektriciteit te herstellen, vooral in het zwaargetroffen Pepinster. Het slachtofferidentificatieteam (DVI) zet zijn werkzaamheden verder en doet hiervoor beroep op duikers.

In Henegouwen is er in Aiseau-Presles nog bezorgdheid over de oevers, die ernstig beschadigd zijn. Bij nieuwe regenval zou dit een risico inhouden voor nieuw overstromingen. In Namen wordt op provinciaal niveau dan weer een platform opgezet om de solidariteit te organiseren.

In Vlaams-Brabant is de Demer aan het zakken, met uitzondering van het deel tussen Langdorp en Aarschot, daar is het nog heel lichtjes aan het stijgen. Tot het weekend zullen op een deel van de Demer alarm- en waakdrempels overschreden blijven. De wachtbekkens verder opwaarts langs de Demer zijn nog steeds nagenoeg volledig gevuld.

In Limburg daalt het water nog steeds heel traag in Halen en Herk-de-Stad, maar voorlopig worden er geen problemen gemeld. De situatie wordt op de voet opgevolgd in het kader van de voorspelde regen dit weekend.