'Van hier tot in Tokio' verteert dagen vol liveverslaggeving Olympische Spelen

Vanaf vandaag is er elke avond een nieuwe aflevering te zien van ‘Van hier tot in Tokio’ op Eén, het programma waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten de prestaties van Team Belgium op de Olympische Spelen overloopt. Naast dagelijkse (en nachtelijke) liveverslaggeving wordt het programma de afspraak bij uitstek om helemaal mee te zijn.

Vandaag opent Karl Vannieuwkerke een gloednieuwe zomerbar aan de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende, de plaats waar in 1920 het olympisch polotoernooi plaatsvond. Daar kan niet alleen een drankje genuttigd worden in een historische olympische setting. Het is ook de set voor het nieuwe sportieve praatprogramma ‘Van hier tot in Tokio’ dat tijdens de Olympische Spelen elke avond te zien is op Eén.
 
Karl Vannieuwkerke nodigt elke dag olympiërs van vroeger en nu uit, net als coaches, begeleiders en tal van andere gasten. Samen bespreken ze het nieuws van de dag met een focus op de Belgische prestaties en blikken ze vooruit op de komende dag. Of misschien moeten we “nacht” zeggen, want de atleten beginnen er in Tokio al aan om 2u onze tijd.
 
De gastheer van het programma krijgt steun van vier vaste sidekicks. Elodie Ouédraogo, die zelf een gouden medaille won in 2008, zal in de auto interviews doen met atleten. Thomas Huyghe, die voor ‘De Ideale Wereld’ de satirische rubriek ‘DIW Sports’ maakte, snort kennis op over bekende en minder bekende sporten. MNM-presentator Dorianne Aussems bezoekt supporters en familieleden van atleten die niet naar Tokio kunnen of mogen afreizen en lolbroek Sven de Leijer bezoekt olympische kampioenen uit het verleden.

Live

Ook de liveverslaggeving op de Olympische Spelen zal uitgebreid te zien zijn op Eén. En dat begint al om 2u ’s nachts. Maarten Vangramberen neemt de eerste sportcompetities van de dag voor zijn rekening, met bijzondere aandacht voor de topcompetities en onze landgenoten. Om 7u volgt dan het ontbijtprogramma ‘Okiru’, waarin Frank Raes de voorbije nacht analyseert samen met zijn gasten.
 
Om 7u45 presenteert Catherine Van Eylen een kort journaal met het belangrijkste sportnieuws van de nacht en vanaf 8u is Imke Courtois de gids doorheen de sportevementen van de voormiddag. Na het journaal van 13u volgt opnieuw een olympisch nieuwsblok. Van 13u45 tot 18u praat Aster Nzeyimana de laatste sportcompetities van de dag aan elkaar. Na het journaal van 19u geeft Ruben Van Gucht nog een overzicht van het belangrijkste sportnieuws van de dag. Rond 21u25 volgt dan het praatprogramma ‘Van hier tot in Tokio’. Een goed gevulde sportdag, met andere woorden.

Bekijk ‘Van hier tot in Tokio’ elke dag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top