Pickx-reporter Amir Motaffaf test Plopsa Hotel en nieuwe rollercoaster

Proximus Pickx stuurde acteur, rapper, presentator, manager en influencer Amir Motaffaf naar Plopsaland De Panne voor de opening van het Plopsa Hotel en de nieuwe rollercoaster ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Die staat helemaal in het teken van het festival. Dit zijn zijn eerste indrukken. “Ik was eerst wat bang om erop te gaan, maar ik heb er zo hard van genoten!”

Amir Motaffaf ken je misschien als de 21-jarige acteur uit de jeugdreeks '4eVeR' op Ketnet, waar hij de hoofdrol van Gamil vertolkte, of als Rayan Singh uit de VTM-soap 'Familie'. Tegenwoordig zet hij zijn acteercarrière verder in het theater. Onder zijn eigen naam maakte hij als Nederlandstalige rapper enkele singles en binnenkort komt zijn tweede youtubereeks uit. Achter de schermen helpt hij influencers en bedrijven met hun sociale mediastrategieën, en dat alles terwijl hij nog studeert. Op 21 juli ging hij voor het eerst op pad als reporter voor Proximus Pickx.
 
Amir neemt ons mee naar Plopsaland De Panne, waar het Plopsa Hotel en een gloednieuwe unieke rollercoaster geopend zijn. In het hotel staan de kamers en suites helemaal in het teken van de reeksen van Studio 100 en de rollercoaster, die de naam ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ kreeg, is een dolle rit in het thema van het wereldberoemde muziekfestival.

Unieke rit

“Ik was eerst een klein beetje bang, want iedereen zei me dat de rollercoaster heel eng was, maar eigenlijk is het supertof”, vertrouwt Amir ons toe net nadat hij ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ voor het eerst kon uittesten. “Ik heb op het einde zelfs even aangedurfd om mijn handen te lossen, zo hard was ik ervan aan het genieten.”
 
De nieuwe rollercoaster haalt een snelheid van 90 kilometer per uur en gaat 5 keer overkop, maar het unieke eraan is dat de wagentjes vrij rond hun as draaien. “Dat maakt het extra spannend”, volgens Amir. “Elke rit is eigenlijk anders. De ene keer kan alles harder draaien, de andere keer minder hard. Het is een unieke, toffe ervaring. De rit is wel hevig en ik had net gegeten, maar ik heb alles binnen kunnen houden. Ze hebben nadien niet moeten poetsen (lacht).”
 
Het deel van het park waar de rollercoaster staat, is ingekleed in het thema van het muziekfestival Tomorrowland. “Je merkt wel nog steeds dat je in Plopsaland staat, hoor”, zegt Amir. “Het is wel heel graaf gedaan. Er speelt muziek op de achtergrond. De rit is zo spannend dat je daar eigenlijk geen rekening mee houdt, maar als die muziek er niet was, zou je het wel missen.”

Thematische kamers

Voor hij de rollercoaster testte, kreeg Amir een rondleiding in het nieuwe Plopsa Hotel, samen met de eerste VIP-gasten. “We hebben de suites mogen bekijken. De sfeer zit er echt heel goed, je wordt helemaal in de setting gezogen van de programma’s die we kennen. Alles past perfect in het thema”, vertelt Amir.
 
“Er is bijvoorbeeld een kamer die ingericht is als de disco van K3, inclusief een grote discobal. Het lijkt echt alsof je in de rollerdisco zit. Er is ook een kamer van Piet Piraat die dus helemaal in het bootthema gebouwd is. De badkamer is daar bijvoorbeeld een duikboot. Dan zijn er ook suites in het thema van Wickie de Viking, Maya de Bij… En ik heb me even in een van de bedden kunnen ploffen. Ik kan je verzekeren: ze hebben een goede vering!”

Films

Bekijk alles
Top