Ken je deze leuke anekdotes over ‘Ice Age: Collision Course’?

Het laatste deel van de ‘Ice Age’-saga, ‘Collision Course’, kwam vijf jaar geleden uit. Het is een verjaardag om te vieren, en vooral een gelegenheid om te lachen om enkele anekdotes die de film nog meer karakter geven. Proximus Pickx neemt je mee op een nostalgische tocht naar wat wel eens het einde van de ijstijd zou kunnen zijn.

Scrat wordt een held

Sinds de allereerste ‘Ice Age’-film laat de eekhoorn Scrat, in zijn verwoede zoektocht naar zijn eikel, ons hardop lachen. Hij is te zien aan het begin en/of het einde van de plot en vertegenwoordigt een van de belangrijkste komische bronnen van de saga. In de vijfde film heeft Scrat een bijzondere betekenis gekregen, zozeer zelfs dat hij een van de hoofdrolspelers van de tekenfilm is. In 'Ice Age: Collision Course' is hij zelfs verantwoordelijk voor bijna alle avonturen die Manny, Diego, Sid en hun familie meemaken. Een reusachtige asteroïde stevent op de Aarde af door toedoen van Scrat, en hij veroorzaakt in de loop van de film nog meer problemen voor de vrolijke groep zoogdieren.

Levensles

In de vijfde film van de 'Ice Age'-saga heeft Manny een aantal leden van het productieteam een echte levensles meegegeven. De mammoet, die in de eerste film dacht dat hij de laatste van zijn soort was, stichtte een gezin met een vrouwtje, Ellie. Ze hadden een dochter, Peach, die in deze film op het punt staat te trouwen met haar vriend Julian. Manny is niet zo vriendelijk tegen zijn schoonzoon. Mike Thurmeir, de regisseur van de film, herkent zichzelf in Manny en ziet zich zijn toekomstige schoonzonen het ook moeilijk gaat maken. Hij hoopt dus "van Manny's fouten te leren", want "het is het juiste om te doen, mijn dochters zullen opgroeien en trouwen". Ray Romano, die zijn stem leent aan de beroemde mammoet, zegt: "we willen dat onze dochter gelukkig is en een speciaal iemand ontmoet, maar tegelijkertijd weten we van tevoren dat niemand goed genoeg voor haar zal zijn". Het lijdt geen twijfel dat deze vaders zich herkenden in dit diep menselijke scenario.

Sid heeft een vriendinnetje

Manny de mammoet heeft Ellie gevonden, Diego de tijger heeft Kira ontmoet, en zelfs Scrat heeft zijn korte maar onsuccesvolle romance gehad. De enige vrijgezel van de bende is Sid, die zeker geen succes heeft bij de vrouwelijke luiaards. Zijn vriendin, Francine, verlaat hem aan het begin van de film, net als hij op het punt staat haar een aanzoek te doen. Gelukkig heeft de film een leuke verrassing in petto voor het favoriete komische personage van het publiek. Later in het verhaal ontmoet hij Brooke en de twee luiaards worden stapelverliefd op elkaar. Hoewel er hen nog grote verrassingen te wachten staan tijdens het verhaal, kan niets de relatie stuk maken. Sid is eindelijk een 100% gelukkige luiaard.

De terugkeer van Buck

Buck, een eenogige, roekeloze wezel met een ‘Indiana Jones’-uiterlijk, verschijnt in de derde film van de saga, ‘Dawn Of The Dinosaurs’. Hij leeft in een ondergrondse wereld bevolkt door deze prehistorische reptielen. Het dier is ongelooflijk excentriek, en het is ongetwijfeld aan hem te danken de derde film zo grappig is en door de fans wordt gewaardeerd. Buck is verantwoordelijk voor veel van de punchlines, eigenaardigheden en andere cultsequenties. Het publiek hoopte dus al op zijn terugkeer en dat gebeurde dan eindelijk in ‘Collision Course’.

Het cinemadebuut van Jessie J

Er zit een ongelooflijke stem achter het personage van Brooke, Sids langverwachte vriendin. Het is niemand minder dan Jessie J, de zangeres van 'Price Tag', 'Do It Like A Dude' en 'Wild'. Zij is verantwoordelijk voor de soundtrack van dit vijfde album en zit achter de hits 'Bang Bang', 'Flashlight' en 'Masterpiece', maar ook en vooral 'My Superstar'. Dat nummer, dat ze opdraagt aan niemand minder dan haar geliefde Sid, is een poptrack vol energie en dynamiek die de hele 'Ice Age'-saga perfect samenvat. Jessie J geeft Sid niet alleen een de vriendin waar hij van droomt, maar zorgt dus ook voor een van de beste nummers van de saga.
 
Ontdek ‘Ice Age: Collision Course’ nu op Disney + via de tv-optie “All Stars” en “All Stars & Sports” van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.
 

Top