Michael van Gerwen (PDC-3) heeft woensdag in het Engelse Blackpool de kwartfinales bereikt van het World Matchplay darts. De 32-jarige Nederlander, toernooiwinnaar in 2015 en 2016, versloeg Ian White (PDC-17) met 11-8. Op de juiste momenten hervond de voormalige nummer een van de wereld in de Winter Garden iets van zijn oude glans terug.
White hield tot 5-5 gelijke tred met "Mighty Mike", onder meer doordat die tot tweemaal toe een break voorsprong vergooide. Met een gemiddelde van uiteindelijk ruim 100 punten per beurt liep Van Gerwen vlot uit naar 10-6. Hij liet de kans de partij meteen uit te gooien liggen, waardoor White nog even lucht kreeg, maar met een koele finish van 121 maakte Van Gerwen een einde aan de illusies van White.
Van Gerwens volgende tegenstander is de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-11), die woensdagavond de Schot Gary Anderson (PDC-6), winnaar in 2018 en vorig jaar runner-up, met 11-9 uitschakelde.
Titelverdediger Dimitri van den Bergh (PDC-9) schaarde zich dinsdag al bij de laatste acht door Dave Chisnall (PDC-8) met 11-8 te verslaan. Om een plaats in de kwartfinales moet hij voorbij de Welshe wereldkampioen Gerwyn Price (PDC-1).