De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) heeft woensdag de tweede etappe, met start en aankomst na 120 kilometer op het circuit van Zolder, in de Ronde van Wallonië (2.Pro) gewonnen. In een voorspelde sprint haalde de Nederlander het van de Colombiaan Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) en Amaury Capiot (Arkéa-Samsic).
Voor Jakobsen is het de eerste zege na zijn zware valpartij in augustus vorig jaar in de Ronde van Polen. Toen werd hij in volle sprint ten val gebracht door zijn landgenoot Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), die nadien voor zijn manoeuvre een schorsing van negen maanden moest uitzitten. Opvallend: het was Groenewegen die dinsdag de eerste etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam schreef. In een sprint in Héron haalde hij het toen van de Fransman Hugo Hofstetter (Israël Start-Up Nation) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix).

Donderdag wordt de derde etappe in deze Ronde van Wallonië gereden, een rit over 179,9 kilometer tussen Plombières en Erezée. De Ronde van Wallonië is een vijfdaagse rittenkoers. De etappe van woensdag zou normaal gereden worden tussen Verviers en Herve, maar werd omwille van de zware overstromingen van vorige week verplaatst naar het circuit van Zolder, nadat ze zelfs in eerste instantie afgelast werd. Daar werkten de renners dertig ronden van vier kilometer af, goed voor een totaal van 120 kilometer. 

Vorig jaar schreef de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) de meerdaagse wielerwedstrijd nog op zijn naam.