Jorre Verstraeten komt zaterdag als eerste van de vier Belgische judoka's in actie op de Spelen in Tokio. In de klasse tot 60 kg staat hij voor zijn olympisch debuut.
De 23-jarige Verstraeten haalde al twee keer EK-brons binnen (2019 en 2020) en won begin april het Grand Slam toernooi in het Turkse Antalya, zijn mooiste overwinning tot dusver. Het WK in Boedapest vorige maand was dan weer een lichte teleurstelling voor de Bertemnaar met een exit in de derde ronde na verlies tegen een lager geklasseerde Kazach.

"Ik maakte een klein foutje en in judo wordt dat meteen afgestraft", blikt Verstraeten terug. "Maar ik had niet gepiekt naar het WK. Het was voor mij eerder een stap richting Spelen. Er kwamen enkele werkpuntjes aan het licht en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Mijn gevoel is goed en ik heb veel vertrouwen. Ik wil de beste Jorre laten zien."

De nummer 15 op de IJF-ranking zegt "heel veel" te verwachten van zijn eerste olympische deelname. "Alles kan. In judo is de selectie zo klein dat bijna iedereen in een goede dag een medaille kan pakken. Ik zie het als een grote kans en een opportuniteit om het beste van mezelf te laten zien. Ik heb heel veel zin en goesting."