De Oostenrijkse verdediger David Alaba, die deze zomer transfervrij overkwam van Bayern München, erft bij Real Madrid het rugnummer 4 van Sergio Ramos. De voormalige aanvoerder van de Koninklijke vertrok naar PSG.
"Ik voel me vereerd, dit nummer is een grote motivatie voor mij. Ik wil dit nummer eren", zei de 29-jarige Alaba woensdag op zijn officiële voorstelling aan pers en publiek. "Ramos heeft met dit nummer gespeeld en is een leider geworden. Dat zit in het hoofd van iedereen." 

De Oostenrijkse international, die de Duitse Rekordmeister Bayern München na tien jaar verliet, liet verder optekenen dat hij niet in Madrid is om zichzelf te vergelijken met anderen. "Ik wil David Alaba zijn, en het team helpen met mijn kwaliteiten. Het is een droom voor Real te spelen, het is de beste club ter wereld."

Vlak voor het voorbije EK ondertekende Alaba een contract voor vijf seizoenen bij Real. Afgelopen winter maakte hij reeds duidelijk dat hij zijn aflopende contract in de Allianz Arena niet zou verlengen. Bij Real Madrid wordt hij herenigd met Carlo Ancelotti, de opvolger van Zinédine Zidane. Ancelotti stond in 2016-17 aan het roer bij Bayern. "We hadden een uitstekende relatie", aldus de nieuwe ploegmaat van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard. "Ik ben heel blij dat ik opnieuw met hem kan werken."