De Belg Houmaid “Takamura” Rabie heeft zich laten opmerken tijdens het Intel World Open-toernooi dat georganiseerd werd op Street Fighter V. Onze vertegenwoordiger, die zich kwalificeerde voor de regionale eindfase van het evenement, ging er met een zilveren medaille vandoor. Hij verloor in de grote finale van de Noor Phénom.

Enkele dagen na de finale van het Rocket League-toernooi werd de andere helft afgewerkt van de Intel World Open-competitie, gespeeld op de fighting game Street Fighter V. Ter herinnering: de Intel World Open is een internationaal evenement dat plaatsvindt voor de Olympische Spelen van 2021, maar vooral gesteund wordt door het Internationaal Olympisch Comité.

De Belg Houmaid “Takamura” Rabie, onze beste vertegenwoordiger in de versus fighting game van Capcom, nam deel aan de competitie. Nadat hij zich via de open en nadien gesloten kwalificatierondes had verzekerd van een ticket, stootte Takamura via de laatste boom door tot de grote finale. Daarin moest hij het opnemen tegen de Noorse speler Phénom.

Takamura versloeg op zijn pad Infexious (Groot-Brittannië) met 3-1 en nadien Mister Crimson (Frankrijk) om de finale van de upper bracket te bereiken. Daarin moest onze Belg een eerste keer de duimen leggen voor Phénom. Takamura verloor zwaar, met drie tegen nul. Om door te gaan naar de grote finale moest hij dus nog één keer winnen, en dat lukte. Maar in het grote slotduel moest hij dus opnieuw het hoofd buigen voor de Noor.

De speler nam zo een zilveren eremedaille mee naar huis voor België. Het moet gezegd worden dat het competitiebeest momenteel alleen maar goede resultaten boekt, denk maar aan zijn eindwinst op de Capcom Pro Tour 2021. Zijn prestaties voorspellen veel goeds een paar maanden voor de EVO Showcase 2021, die een paar dagen geleden werd aangekondigd door de in de versus fighting wereld bekende toernooiorganisator.

Copyright afbeelding: Intel World Open/Capcom