Dit zijn de beste films waarin hoofdrolspelers wakker worden in een ander lichaam

Van alle magische trucs in de filmwereld, zien we het vaakst dat hoofdrolspelers van lichaam veranderen. Die magie is vooral interessant omdat de rollen op die manier het lichaam van anderen doen ontdekken, maar anderzijds doet 'bodyswapping' de kijker ook vaak lachen. Proximus Pickx selecteert de beste films waarin hoofdrolspelers in een ander lichaam ontwaken en een verbazingwekkend avontuur meemaken.
 

Freaky Friday: In de schoenen van mijn moeder

In ‘Freaky Friday’ komt de conflicterende moeder-dochterrelatie van Tess en Anna aan bod. Anna, een briljante psychologe die net een boek uitbracht over een theorie dat het leven van ouderen beschrijft, heeft erg vaak ruzie met haar dochter. Tess brengt het grootste deel van haar tijd dan weer door bij haar muziekband. Terwijl ze zich voorbereidt op haar huwelijk, worden de lichamen van moeder en dochter verwisseld na de magische tussenkomst van een oudere Chinese vrouw. Terwijl ze elkaars leven leiden, proberen ze elk hun uiterlijk en houding te veranderen. Daarbij wil de moeder haar dochter leergieriger maken, terwijl de dochter haar moeder wat meer rock’n roll probeert te maken. Maar uiteindelijk verloopt niet alles zoals gepland.
 

17 again

Mike en Scarlet zijn een koppel sinds hun tienerjaren en hebben twee kinderen. Alles valt bij Mike in duigen wanneer zijn vrouw besluit hem te verlaten. Hij moet noodgedwongen intrekken bij zijn nerdvriend en nadien verlies hij ook nog zijn baan, terwijl hij eigenlijk kans maakte op promotie. De relatie tussen zowel Mike als Scarlet en hun kinderen verloopt moeizaam, zeker nu ze in hun puberjaren zitten. Wanneer Mike terug naar zijn oude middelbare school gaat, wordt hij veranderd in zijn 17-jarige zelf. Door de verandering van uiterlijk infiltreert hij in zijn eigen familie en probeert hij alles te veranderen wat later tot problemen leidt. Hij probeert zijn relatie met zijn vrouw recht te trekken, het vertrouwen van zijn kinderen terug te winnen en zelfs de tuin van zijn vorig huis terug mooi te maken. Of het hem lukt om zijn dochter te redden van haar respectloos vriendje en of hij er in slaagt om zijn eigen scheiding te vermijden, ontdek je in 17 Again met Zac Efron, Matthew Perry en Leslie Mann in de hoofdrollen.
 

13 going on 30

Deze Amerikaanse cultfilm vertelt het verhaal van Jenna, een dertienjarige tiener die droomt van beroemdheid. Nadat ze vernederd werd, sluit ze zichzelf op in een kast en wil ze een ’sexy en volgroeide 30-jarige vrouw’ worden. Maar wanneer ze terug uit de kast komt, beseft ze dat die droom in vervulling is gegaan. Ze zit in de huid van haar toekomstige zelf en viert over enkele weken haar 30e verjaardag. Ze merkt ook dat ze erg mooi is en op veel populariteit bij haar vriendinnen kan rekenen. Maar opeens beseft ze dat ze sinds haar 13e geen rooskleurig leven had en dat ze lang niet echt degene is geworden die ze zo graag wilde worden. 
 
Ontdek '13 going on 30' op Netflix via de tv-optie met je Proximus Pickx-abonnement! Hier kan je meer informatie over de Netflix-optie vinden.

It's a Boy Girl Thing

De pubertijd is lang geen gemakkelijke periode. Je probeert jezelf en anderen te leren kennen, je hebt een moeilijke verhouding met je eigen lichaam en nog meer met dat van mensen van het andere geslacht. Stel je eens voor dat je die leeftijd beleeft in de schoenen van je buurman! Dat is nét wat gebeurt bij Nell en Woody, die altijd door het leven gingen als aartsrivalen. Deze twee jonge mensen ontwaken op mysterieuze wijze in het lichaam van de ander en krijgen zo de kans om elkaars leven te ontdekken, maar ook te ruïneren… Tegen alle verwachtingen in begint het duo elkaar toch te begrijpen, waardoor zelfs een vriendschap (of misschien zelfs meer) groeit!
 

Jumanji: Welcome to the Jungle

Het lot van vier tieners verandert compleet wanneer ze in de wereld van Jumanji worden gezogen. Nadat ze een oude console van een onbekende videogame ontdekten, worden de vier op mysterieuze wijze geteleporteerd naar het hart van de Jumanji-jungle. Bovendien worden ze terug wakker in de lichamen van de avatars die ze gebruikten in de videogame. Ze komen er snel achter dat ze lang geen simpel spelletje meer spelen, maar dat ze een oplossing moeten vinden om terug te keren naar de realiteit. Daarvoor moeten ze de grootste gevaren trotseren en ultieme uitdagingen ondergaan. Indien ze niet slagen, worden ze voor altijd gevangen genomen in Jumanji en blijven ze voor altijd vastzitten in het lichaam van een ander!
 
Ontdek 'Jumanji: Welcome to the Jungle' op Netflix via de tv-optie met je Proximus Pickx-abonnement! Hier kan je meer informatie over de Netflix-optie vinden.
 

Films

Bekijk alles
Top