Leiden Dury, Simons en De Fauw Zulte-Waregem dit seizoen naar play-off 1?

Jupiler Pro League |

Vorig seizoen werd er enkele keren aan de alarmbel getrokken bij Essevee. De resultaten kwamen maar niet, ondanks het goede voetbal, en de ploeg van Francky Dury zakte stilletjesaan weg naar de kelder van het klassement. Dit seizoen belooft beterschap, met nieuwe aanwinsten, duidelijkheid over de kapiteinsband een een betrouwbaar sluitstuk in doel.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen hoor, Zulte-Waregem kende niet de meest succesvolle voorbereiding ooit. De ploeg van trainer Francky Dury en assistent-trainers Timmy Simons en Davy De Fauw werd van de mat gespeeld door Club Brugge, Cercle Brugge en Union. Tegen Oudenaarde konden ze wel winnen en ook Charleroi ging voor de bijl tijdens een oefenmatch. Verrassend genoeg kon Essevee tegen Het Nederlandse FC Utrecht gelijkspelen. De drie heren zullen er naar verluidt alles aan doen om beter te doen dan de tiende plaats van het vorige seizoen. De eerste echte test volgt zaterdag tegen OH Leuven.

Kapitein Laurens De Bock

Om goed te boeren in de Jupiler Pro League dient je team te beschikken over een kapitein, dat is een algemeen gekende wijsheid. Omdat ouderdomsdeken en kapitein Davy De Fauw twee jaar geleden de staf vervoegde als T3, kwam er dus een vacature voor deze functie vrij  aan de Gaverbeek. Na wat geëxperimenteer met Sammy Bossut, Ewoud Pletinck en Damien Marcq, koos Dury ervoor om dit seizoen verdediger Laurens De Bock de aanvoerdersband te geven. Dit moet stabiliteit garanderen, maar ook goede resultaten.

Laurens De Bock zal komend seizoen heel wat nieuwe namen moeten helpen aansturen. Zo komt  Nederlander Joost van Aken over van Sheffield United, David Hubert van OH Leuven, Bent Sörbo van Kristiansund, Alessandro Ciranni van Moeskroen, Robert Mühren  van het Nederlandse SC Cambuur en Zinho Gano van Racing Genk. Het wordt uitkijken of Zinho Gano voor de nodige goals kan zorgen nu spits Saido Berahino van het bestuur mag vertrekken. Oh ja, Essevee trok ook nog een Deense speler aan. Middenvelder Lasse Vigen komt over van het Deense Bröndby, waar hij kampioen werd. Hij mocht blijven, maar wou iets nieuws en trok daarom naar Zulte Waregem.

Keeperskwestie

Wie er in het doel zal staan achter De Bock, blijft nog maar de vraag. Normaal doet Dury steeds beroep op Zulte Waregem-legende Sammy Bossut om het doel van de club te verdedigen, maar dat kan dit seizoen wel eens anders uitdraaien. De 27-jarige Louis Bostyn verving Bossut vorig jaar immers vlekkeloos na zijn hoofdblessure en kon zelfs op basisplaatsen rekenen. Bossut gunt iedereen succes, maar wil dit seizoen vooral opnieuw zelf onder de lat staan. “Ik doe dit spelletje nog enorm graag en ik heb zoveel goesting om er nog iets van te maken na een persoonlijk rampseizoen”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Hopelijk krijgt hij een nieuwe kans tegen OH Leuven aanstaande zaterdag.

Bekijk ‘OH Leuven - SV Zulte-Waregem' zaterdag om 15u55 op Eleven Pro League 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports. 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top