Een armband in 18 karaat geel goud met acht souvenirmedaillons van de familie van de eerste Belgische koning Leopold I, is in Monaco onder de hamer gegaan voor 72.800 euro. Dat meldt veilinghuis Artcurial dinsdag. De medaillons gaan naar een private Europese collectie.
De waarde van de acrostische armband was geschat op "slechts" 2.000 tot 2.500 euro. De medaillons zijn afkomstig uit een selectie juwelen een Europese prinselijke collectie.
"Eenmaal geopend, onthullen de medaillons respectievelijk een miniatuuroog van een personage uit het Belgische koningshuis. Het geheel werd geschilderd in de smaak van de schilder Winterhalter", aldus Artcurial. 
De medaillons vertegenwoordigen Leopold I zelf, zijn echtgenote Louise Marie d'Orléans, prinses Charlotte van België (zijn dochter), prins Leopold van België (zijn zoon en troonopvolger), prins Philippe van België (zijn tweede zoon), de Franse koningin Marie-Amélie de Bouron-Sicile (zijn schoonmoeder), de Franse koning Louis-Philippe (zijn schoonvader) en koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk.