Tim Merlier (Alpecin-Fenix) kneep de voorbije weken, tijdens de uitgeregende 9e etappe van de Tour, tussen Cluses en Tignes, de remmen dicht. De voormalige Belgische kampioen was ziek en verliet de Ronde van Frankrijk. Dit wel met een ritzege op zak en dat bij zijn eerste deelname aan de Tour. In de derde etappe liet Merlier in Pontivy immers het hele pak achter zich.
"Ik ben uitgeziekt. Volgend jaar wil ik beter doen in de Ronde van Frankrijk. Het begon er nochtans zeer goed. In de derde etappe pak ik de zege. Ik had echter zo graag Parijs gehaald en daar eens gesprint voor de zege. Het heeft niet mogen zijn. Ik kon niet verder. Ik heb na mijn opgave gerust. Pas sinds een week voer ik de trainingsintensiteit weer op. Rustig opbouwen noemt zoiets. Ikzelf zie me hervatten in de GP Scherens in Leuven. Er zullen daarna nog een pak eendagskoersen op mijn programma staan", verduidelijkt Tim Merlier.

In Leuven denderen de renners deels over WK-wegen. "Een WK-selectie zal er wel niet inzitten voor mij. Misschien moet ik me wel eens laten gelden in de GP Scherens om dan een selectie af te dwingen?", lacht Merlier. "Ik kijk nu uit naar wat er nog komt. Eerst eens genieten van de aandacht die we krijgen in het na-Tourcriterium van Roeselare en dan weer volop koersen."