De 29-jarige Dylan Teuns werd met zijn zeventiende plaats in het algemeen klassement de beste Belg in de recente Ronde van Frankrijk. In Le Grand-Bornand zette Teuns bovendien de achtste etappe van de Tour helemaal naar zijn hand. Hij haalde het daar afgescheiden van respectievelijk Ion Izagirre, Michael Woods en Tadej Pogacar.
"Na de podiumceremonie zondagavond hebben we in Parijs een lekker etentje gehad met de hele ploeg om onze goede Tour op die manier af te sluiten. Ik schenk eerlijk gezegd niet zoveel aandacht aan dat statuut van 'beste Belg'. Top 20 is dan weer wel mooi meegenomen. Spijtig genoeg kende ik tijdens de rit op de Mont Ventoux een mindere dag. Ik werd daar gepakt door de hitte en kon niet in mijn ritme komen. Kan ik daar meespelen met de rest, dan had ik misschien kort bij de top 10 kunnen finishen in het eindklassement. Maar de ritzege op Le Grand-Bornand pakken ze me al niet meer af", vertelde Dylan Teuns dinsdag in Roeselare.

Teuns pakte op La Planche des Belles Filles in 2019 zijn eerste Tourzege. Was die mooier dan deze op Le Grand-Bornand? "Die eerste is misschien wel altijd de mooiste. Ik ben trouwens ook de enige renner die wint op de Super Planche des Belles Filles. Dat is toch ook iets speciaals. Ik zet deze etappezege net boven die op Le Grand-Bornand, al is het verschil zeer miniem. Die laatste was ook wel mooi. Ik zette daar enkele grote mannen opzij. Nu kunnen we eindelijk nog eens een criterium rijden. Spijtig genoeg is er maar eentje en dat is Roeselare. De kans dat ik de Ronde van Spanje ga rijden is groot. Die beslissing zal wel eerstdaags vallen. Wij moeten het nog eens bekijken met de ploeg. Rijd ik de Vuelta niet, dan zal het wellicht de Ronde van Polen worden."