Maandag 26 juli belooft voor Team Belgium een drukke dag in Tokio te worden. Marten Van Riel probeert in de triatlon te strijden om een medaille en de Red Lions spelen dan hun tweede groepswedstrijd tegen Duitsland. Ook zwemmer Louis Croenen zwemt dan zijn eerste wedstrijd. 
 
Aanstaande maandag is D-day voor Marten Van Riel (foto), die dan in actie komt op de individuele triatlon. Normaliter zou hij daar vergezeld worden door landgenoot Jelle Geens, maar die mocht finaal niet afreizen naar Tokio door een positieve coronatest. Een zeer jammerlijke gebeurtenis.
 
Van Riel start om 6u30 lokale tijd (zondag 27/7 om 23u30 Belgische tijd) en moet 1,5 kilometer zwemmen in open water, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer door de straten van Tokio lopen. Onze landgenoot wordt gezien als outsider, maar toch mogen we minstens op een ereplaats hopen. In de recente World Triathlon Series in Leeds etaleerde Marten Van Riel zijn goede vorm door als derde te eindigen. Na de individuele triatlon wacht Van Riel nog een gemengde estafette met de vrouwelijke collega's.
 
Ferme uitdaging voor Red Lions

In de nacht van zondag op maandag (van 2u30 tot 4u Belgische tijd) wordt in het Oi hockeystadion de tweede groepswedstrijd van de Red Lions gespeeld. Na de clash tegen Nederland staan Tom Boon en zijn teamgenoten tegenover Duitsland, een van de favorieten van het toernooi. 
 
Op maandagochtend, omstreeks 5u Belgische tijd, vertrekt zeilster Emma Plasschaert vanuit de jachthaven van Enoshima voor de derde en vierde manche in de categorie Laser Radial. 
 
In het zwemmen staat Fanny Lecluyse maandag een belangrijke wedstrijd te wachten. Onze landgenote start in de halve finales van de 200 meter schoolslag en die starten omstreeks 3u50 Belgische tijd. De Kortrijkse heeft echter meer ambities op de 200 meter, haar favoriete afstand. Om twaalf uur komt Louis Croenen in actie op de 200 meter vlinderslag. Ook hij verkeert in goeie doen na zijn zesde plaats in de finale van het EK op diezelfde afstand. 
 
Dit is het programma van maandag 26 juli (Belgische tijd):
  • Triatlon met Marten Van Riel en Jelle Geens omstreeks 23u30 (zondag)
  • Hockey met de Red Lions vanaf 14u30
  • 200m schoolslag met Fanny Lecluyse vanaf 3u50
  • Zeilen met Emma Plasschaert vanaf 5u
Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza, of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later herbekijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!