Waarom ‘Innocent’ een must see is

De Spaanse serie ‘Innocent’ is gebaseerd op een thriller van de succesauteur Harlan Coben en bleef bijna onder de radar op Netflix. Maar zijn mysterie en verslavende spanning loont absoluut de moeite. Proximus Pickx legt uit waarom je deze reeks moet ontdekken.

De reeks ‘Innocent’ is sinds 30 april beschikbaar op Netflix, maar kreeg tot dusver weinig weerklank. Onterecht, want zijn complexe intriges, gebaseerd op een roman van Harlan Coben, zijn verbluffend.
 
In 2018 tekende het streamingplatform een contract voor een tv-bewerking van 14 romans van de auteur. Tot dusver zijn twee van zijn werken in een serie gegoten: de Poolse productie ‘The Woods’ en het Spaanse ‘El Inocente’. In augustus verschijnt ook de Franse productie ‘Disparu à jamais’, met Nicolas Duvauchelle.
 
Dit mysterieuze relaas opent met Matt, die een onopzettelijke moord pleegt tijdens een dispuut voor een nachtclub. Negen jaar later komt hij vrij uit de gevangenis, en probeert hij een nieuwe start te maken met Olivia, zijn vrouw. Op een dag, tijdens een zakenreis, verdwijnt zij en krijgt hij dreigberichten. Zijn onschuld zal opnieuw in vraag worden gesteld, deze keer door Lorena, een politie-inspectrice die een zelfmoord onderzoekt. Je moet je hoofd erbij houden doorheen de flashbacks en secundaire verhaallijnen in de eerste aflevering, maar alle puzzelstukjes vallen in elkaar vanaf de tweede.
 
Ontdek 'The Woods' vanaf nu op Netflix. Meer weten over de All Stars-optie (met Netflix) of over Netflix bij Proximus Pickx.

Bloedstollende thriller

Harlan Coben bewijst eens te meer zijn vakmanschap wat bloedstollende thrillers betreft. De reeks is redelijk lang: de acht aflevering duren elk zo’n 49 tot wel 71 minuten. Maar alle ingrediënten zijn aanwezig om er een binge-ervaring van te maken: pakkend, tragisch, verrassend, verdorven… Gedurende acht uur leert de kijker elk personage kennen. Zelfs al lijken de verschillende verhalen niets met elkaar te maken te hebben, toch verbindt het lot hen en komt de ware toedracht pas helemaal op het einde aan het licht.

Het acteerwerk tilt het geheel naar een hoger niveau. ‘Innocent’ is een Spaanse thriller van Oriol Paulo, met Mario Casas, Aura Garrido en Alexandra Jiménez.
 
Ontdek ‘Innocent’ nu op Netflix. Meer weten over de All Stars-optie (met Netflix) of over Netflix bij Proximus Pickx.
 

Series

Bekijk alles
Top