Het waargebeurde verhaal achter de Netflix-sensatie ‘Sex/Life’

Series | Heb je de acht afleveringen van de Netflix-serie ‘Sex/Life’ opgepeuzeld als waren het verboden suikertjes in de snoepkast van je grootouders? De nieuwe sensatie van het moment heeft van zich laten spreken, omwille van de sensualiteit, de gedurfde seksscènes, maar ook de spanning. Maar wist je dat de reeks geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen herkent zich in het personage van Billie, de huisvrouw die alles heeft om gelukkig te zijn, maar die immer droomt van iets anders. Ze mijmert over de dolle seksuele avonturen die ze beleefde met haar ex, hetgeen haar kabbelend gezinsleven en huwelijk op z’n kop zet. De serie raakt gevoelens als geborgenheid, trouw, verlangen en passie aan: onderwerpen die de aandacht van vele kijkers trekken.
 
'Sex/Life' is bovenal de bewerking van een roman: ‘44 Chapters About 4 Men’, een autobiografie in de vorm van een intiem dagboek, geschreven door de Amerikaanse B.B Easton. De auteur verhaalt over haar voorbije relaties, en meer bepaald over het vleselijke aspect ervan. Billie doet in de serie hetzelfde, met haar intieme dagboek dat ze niet fantastisch goed verstopt voor de ogen van haar wantrouwige man, Cooper.

B.B. Easton en Billie hebben veel gemeen. Het zijn allebei psychologen, die opgesloten zitten in een monotoon gezinsleven. Allebei lieten ze hun dagboek lezen door hun partner, om het vuur weer te doen oplaaien. De actrice verklaarde in een interview dat deze techniek – die ze als ‘zuiverend’ omschreef – goed uitgepakt heeft voor haar. Anders dan Billie heeft zij nog nooit opnieuw contact gezocht met een ex.

Een aantrekkelijk voorkomen

De personages in deze liefdesdriehoek worden gespeeld door babes en adonissen als Sarah Shahi, Mike Vogel en Adam Demos. Want het succes van de serie is ook deels te danken aan de goddelijke lijven van de cast. “Al die modellen zien defileren die mezelf en mijn man moeten voorstellen, terwijl we op onze oude canapé zitten, gehuld in pyjama, in volle quarantaine… We zijn zo blij!”, kirt B.B Easton.
 
De chemie tussen Shahi en Demos spat van het scherm, vermits hun liefdesverhaal ook authentiek is. De acteur en actrice ontmoetten elkaar op de set van ‘Sex/Life’ en werden verliefd. Het zorgt ervoor dat de scènes tussen Billie en Brad, haar hete minnaar, meer stomend dan ooit zijn.
 
Een ander waargebeurd element – tot grote verbazing van de kijkers : het veelbesproken lid van acteur Adam Demos, dat in de derde aflevering enkele seconden in beeld is. De bedenker van de reeks benadrukte dat het imposante geslacht wel degelijk echt is, en dus geen prothese. Volgens de trotse acteur is de passage in kwestie ‘artistiek naakt’.
 
Benieuwd? Bekijk ‘Sex/Life’ nu op Netflix. Lees meer over Netflix bij Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top