Peter Genyn, Roger Habsch, Gitte Haenen en Joyce Lefevre zullen België op de Paralympische Spelen, die deze zomer in Tokio (24 augustus - 5 september) plaatsvinden, vertegenwoordigen in de para-atletiek. Dat heeft het Belgische Paralympische Comité (BPC) vrijdag gemeld.
België mag in de para-atletiek vier atleten naar Tokio sturen. Bij de mannen viel de keuze op Genyn (klasse T51) en Habsch (klasse T52). Genyn is niet aan zijn proefstuk toe en pakte in 2016 in Rio goud op de 100 meter sprint, het absolute koninginnennummer, en de 400 meter sprint. Op beide afstanden vestigde hij toen ook een nieuw paralympisch record. Bij de vrouwen kregen Haenen (klasse T63) en Lefevre (klasse T34) van het BPC een ticket. Léa Bayekula werd als reserve aangeduid bij de vrouwen.
   
Deze vier nieuwe namen brengen de teller van Belgische atleten voor de Paralympische Spelen van Tokio op 31. In deze telling werden de zes spelers van het goalbal-team reeds opgenomen, van wie de namen weldra zullen worden bekendgemaakt.