Artiest van de week: Domoor, vaak donker, altijd verrassend

Muziek | Het Brusselse duo Domoor combineert speelse en dromerige synthpop met Nederlandstalige poëtische hiphop. De opkomende artiesten brengen dit najaar hun tweede EP uit en zijn deze week onze artiest van de week. We stellen hen graag even voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donkere, sfeervolle elektronica gepaard met Nederlandstalige hiphop, het is de formule waarmee het Brusselse duo Domoor aan een opmars bezig is in het Vlaamse muzieklandschap. Simon Kremar is toetsenist en verzorgt de elektronische klanken, de stem is van Lukas Anthierens. Hun combinatie van fijne, dromerige productie en beeldende teksten resulteert in een unieke, vaak surrealistische sound.
 
Simon en Lukas leerden elkaar kennen op het RITCS, waar ze zich baseerden op hun achtergrond in film en radio om het muzikale project Domoor op te starten. Samen creëerden ze gevarieerde muziekstijlen van soundscapes tot speelse synthlijnen en van poëtische spoken word tot rechtdoorzee rap over de besognes van het leven. Dat alles komt samen in een universum dat steeds opnieuw weet te verrassen.

Boterhammen

Met hun eerste EP ‘De Onderste Boven’ wist het duo eind 2020 hoge ogen te gooien in de gespecialiseerde muziekpers. De tweede worp mocht niet ver achterkomen, dus op 28 juni bracht Domoor de nieuwe single ‘Boterhammen’ uit, een voorsmaakje voor de tweede EP die er dit najaar aankomt. Die zal ‘Hele Grote Dorst’ heten en telt zes nieuwe nummers die mede geïnspireerd zijn door het moeilijke afgelopen jaar. “Ook al is het niet zo lang geleden sinds ons eerste project, toch zijn we gegroeid en geëvolueerd”, zegt het duo daarover. “We zijn dan ook meer dan trots om onze nieuwe muziek eindelijk te kunnen voorstellen.”
 
Het nummer ‘Boterhammen’ klinkt net iets opgewekter dan de rest van het repertoire. De tekst roept beelden op van een brunch met een goede vriendin, bedenkingen over superioriteitsgevoelens van wie zijn koffie zwart drinkt en banaal lijkende gesprekken. “Het is een toegankelijk zomernummer dat de wereld zo licht mogelijk interpreteert, zonder daarbij in te boeten aan gewicht. Een speelse track, die met lichte ironie het leven gemakkelijk doet lijken”, beschrijft het duo de nieuwe single.
 
Domoor is niet het enige muzikale project van Simon en Lukas. Simon maakt al enkele jaren alternatieve elektronische muziek en hiphopbeats onder de naam Family Beaches en werkt samen met synthpopper BRYN als producer en livemuzikant. Lukas is naast Domoor vooral bezig met het schrijven van hoorspelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top