De Belgian Esports Federation, de organisatie die de structuur van de Belgische esportswereld overziet, kondigde maandag een samenwerking met de Nationale Loterij aan. Een budget van 50 000 euro werd uitgekeerd om een studie te organiseren over de sector en de perceptie bij het grote publiek.

De samenwerking, die gisteren werd aangekondigd in de kantoren van de Nationale Loterij, is een bewijs van de ontwikkeling van de esportssector. De Nationale Loterij werkt al samen met 26 sport- en vrijetijdsfederaties, en besliste om ook met de Belgian Esports Federation in zee te gaan.

De BESF ontstond in 2005 en overziet de ontwikkeling en structuur van een sector die bij velen nog onbekend in de oren klinkt. De samenwerking met de Nationale Loterij zal de federatie nog meer middelen geven om de spelers in de sector te ondersteunen.

Om de community professioneel te laten groeien, heeft de federatie een strategie ontwikkeld die de sector op alle niveaus moet engageren, van de lokale spelers tot de internationale top. Samy Bessi, vicepresident van de BESF, legde uit dat hij met al actieve regionale spelers wil samenwerken om de sector van binnenuit te structureren. Maar ook het promoten van de goede waarden en verantwoordelijke uitoefening van esports is volgens hem belangrijk. Dat moet een duidelijke grens stellen tussen gamen en trainen op competitief niveau.

© BESF

De Federatie wil tegelijk de Belgische markt theoretiseren, de eerste stap om een geloofwaardige bron van informatie te worden. Daarom kondigde de BESF aan dat ze in de loop van dit jaar een studie over de sector en de perceptie bij het grote publiek wil uitvoeren. Dat moet de omvang van een fenomeen dat niet meer te negeren valt, in kaart brengen.

"Als een bedrijf in de voorhoede van innovatie en verankerd in de Belgische sportwereld, vervult de Nationale Loterij zijn rol van pionier door de Belgian Esports Federation te ondersteunen", aldus Jannie Hannek, CEO van de Nationale Loterij.

Copyright afbeelding: BESF