Belgian League: De vier gekwalificeerden voor de play-offs zijn eindelijk bekend

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee maanden van competitie zijn de vier deelnemers aan de play-offs van ons nationaal League of Legends-kampioenschap eindelijk bekend. De laatste speeldag bleek in vele aspecten beslissend te zijn. Een verslag van de avond lees je hier.

Gisterenavond konden fans van het Belgische League of Legends-circuit hun ogen uitkijken tijdens de achtste en laatste speeldag van ons nationaal kampioenschap. Ook al werden er slechts drie wedstrijden gespeeld, was deze speeldag enorm belangrijk voor de vijf teams die nog een kans hadden om zich te plaatsen voor de play-offs.

De eerste ontmoeting van de avond was er eentje tussen KVM Esports en KRC Genk Esports. Dankzij een ward, precies geplaatst in de jungle van de tegenstander, slaagden KVM en support Bardo erin om vanaf het begin van de partij druk te zetten op Genk. Na ongeveer 10 minuten schakelden de Mechelaars een versnelling hoger en controleerden ze met hun samenspel de bewegingen van de tegenstander. In combinatie met de kracht van Mikkel's Leblanc, wierp die strategie al snel haar vruchten af. Toch hield KRC Genk goed stand, ook op gebied van gold.

Uiteindelijk betekende de resistance van KVM, dankzij de Mountain Dragon Soul en een Elder Drake, het einde van KRC Genk. Dankzij de overwinning verzekerden de Mechelaars zich op zijn minst van een tweede plaats in het klassement.

Na een korte pauze ging de tweede partij van start. De spelers van ION SQUAD hadden niets te verliezen in Summoner's Rift. Team 7AM zat daarentegen nog volop in de race voor de play-offs en was gebrand op de overwinning.

Beide teams kwamen vanaf minuut één agressief uit de hoek. In het bijzonder op de midlane met een bevrijde FENZ1 (Team 7AM) en zijn Irelia. De partij keerde al snel in het voordeel van 7AM, die profiteerden van de fouten van ION SQUAD om hun voorsprong beetje bij beetje uit te bouwen. ION SQUAD was al snel niet meer in staat om correct te reageren op de plays van de tegenstander. Team 7AM verliet Summoner's Rift met een essentiële zege in de strijd voor de kwalificatie.

Ironisch genoeg zou de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen de grootste impact hebben op het eindresultaat van Team 7AM en Starlan Gaming Club. Sector One moest het tegen die laatste opnemen. Mochten de vossen winnen, was Team 7AM zeker van een plaats in de play-offs, ten koste van Starlan.

Na 10 gespannen minuten trok Starlan als eerste ten strijde. Het team leek dominant in de skirmishes. Maar door de achtervolgingen na de duels, viel de controle over de map in handen van Sector One. De vossen gaven ons een mooie macro-demonstratie en breidden hun voorsprong in gold uit, terwijl hun kill count steeds groter werd. Na amper 23 minuten kreeg Sector One, na een felbevochten teamfight, toegang tot de basis van de tegenstander. De laatste zege in het reguliere seizoen was een feit, evenals de kwalificatie van Team 7AM.

Eindklassement:

Uiteindelijk konden Sector One, KVM Esports, KRC Genk Esports en Team 7AM zich plaatsen voor de play-offs. Die namen zullen de komende weken ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Alles is uiteraard te volgen op Proximus Esports en op onze sociale media.

Play-offs:

  • Round 1 : Sector One VS KVM Esports | 26 juli 2021 om 19 uur
  • Round 1 : KRC Genk VS Team 7AM | 28 juli om 19 uur
  • Round 2 : TBD VS TBD | 2 augustus om 19 uur
  • Grote finale : TBD VS TBD | 9 augustus om 19 uur

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top