De online events om deze week in je sofa te beleven

De cultuursector trekt gestaag weer op gang, er zijn weer vooruitzichten voor evenementen en stilaan keren we weer terug naar normaal. Maar dat betekent niet dat alle livestreamevenementen opgeborgen worden! Voor wie liever in alle veiligheid van thuis uit cultuur beleeft, is ook deze week de agenda goed gevuld. Een selectie.

Jon Bon Jovi

Oh wat hebben we het tijdens de pandemie gemist om en masse mee te brullen met ‘Livin’ On A Prayer’ of ‘You Give Love A Bad Name’. Jon Bon Jovi maakt al sinds 1984 de ene hit na de andere en is een van de grootste stadionrockers aller tijden. Enkele van zijn nummers zijn alomtegenwoordig en zorgen tegelijk voor een scheut energie én nostalgie. In 2020 bracht Bon Jovi nog een nieuw album uit, gepaard met een unieke concertfilm waarin hij zowel de klassiekers als het nieuwe werk op spectaculaire wijze brengt. En die concertfilm is slechts één enkele avond te zien. Op donderdagavond 22 juli kan de wereld vanuit de eigen sofa genieten van de opzwepende sfeer van een Bon Jovi-concert via livestream. De stream start in ons land om 20u.
 
Meer details over de livestream en de tickets zijn hier terug te vinden.

Rondgang van de Stroppendragers

Voor het tweede jaar op rij kunnen de Gentse Feesten, normaal een gezellig druk gonzend evenement in de hele stad, niet doorgaan. Maar het is tijdens die feestelijkheden dat de Stroppendragers jaarlijks hun traditionele Rondgang organiseren, de optocht waarbij de vernedering van de Gentse notabelen door Keizer Karel V wordt nagespeeld. Het is het ultieme moment van trots voor elke Gentenaar, een viering van de opstandigheid, en vorig jaar kon die niet doorgaan. Dit jaar zullen de Stroppendragers hun rondgang houden, maar om te vermijden dat het een massabijeenkomst wordt, wordt de hele optocht via een livestream online uitgezonden. Zo krijgen we dit jaar toch nog een beetje Gentse Feesten.
 
De 47ste Rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel is op vrijdag om 20u30 integraal en gratis te volgen via deze link

Splendour XR

Splendour, zeg maar het Rock Werchter van Australië, gaat voor het eerst volledig digitaal, en hoe. Houders van een ticket kunnen een avatar aanmaken en wie een VR-set heeft, kan het hele weekend lang virtueel rondwandelen op de festivalweide en genieten van optredens van CHVRCHES, Band of Horses, Phoeboe Bridgers, The Killers, Charli XCX, Vance Joy, Black Pumas en heel veel meer. Het festival zet helemaal in op een ervaring die je onderdompelt in een onrealistische maar daarom niet minder genietbare festivalsfeer. En omdat alles digitaal doorgaat, kunnen we in ons land voor het eerst zonder een lange vliegreis te maken genieten van een van de grootste festivals ter wereld.
 
Meer info en tickets vind je op de website van Splendour XR. Let wel op, voor de eerste acts zal je in Europa vroeg moeten opstaan.

Muziek

Bekijk alles
Top